Άγιος Βασίλης έρχεται... με το εφάπαξ 60.000 συνταξιούχων! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Άγιος Βασίλης έρχεται… με το εφάπαξ 60.000 συνταξιούχων!

Περισσότερες από 60.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να εξυπηρετηθούν ως το τέλος του Δεκεμβρίου,  καθώς η έλευση της πολυπόθητης δόσης, βοηθά την κυβέρνηση να “ξεμπλοκάρει” την καταβολή του εφάπαξ, το οποίο περιμένουν με τη σειρά τους …χιλιάδες οικογένειες για να κάνουν Χριστούγεννα, καθώς, με την ανεργία να εκτινάσσεται και τους μισθούς να περικόπτονται, το εφάπαξ αναμένεται στις περισσότερες περιπτώσεις ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς… ολόκληρης της οικογένειας.

Συνολικό ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί στους συνταξιούχους με σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερονίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων. Μάλιστα, η απόφαση για την επιτάχυνση της διαδικασίας προβλέπει την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους μία φορά και όχι σε δόσεις, γεγονός που αναμένεται (ή τουλάχιστον προσδοκάται) να αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό τονωτικό για την ελληνική πραγματική οικονομία και την εορταστική αγορά, με την διάθεση μέρους του ποσού αυτού από μέρους των “νέων” συνταξιούχων στην αγορά, για την κάλυψη εκκρεμουσών αναγκών, δικών τους, ή των… άνεργων παιδιών τους.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν και τα σχετικά στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών, βάσει των οποίων, ως το Σεπτέμβριο του 2012 είχαν υποβληθεί 40.229 αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ εκτιμάται ότι τα νεώτερα στοιχεία, μέχρι το τέλος του έτους, θα ανεβάσουν το συνολικό αριθμό κοντά στις 60.000.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ