Άγκυρα: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο - Karfitsa.gr
Διεθνή

Άγκυρα: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα στην ανατολική Μεσόγειο.

 Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Ντονμέζ προανήγγειλε έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο από το τουρκικό πλοίο «Φατίχ» (σ.σ. έχει το ίδιο όνομα με τον υπουργό).«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι δεν θα επιτρέψουν να περάσει ένα σύστημα, στο οποίο δεν έχει μερίδιο το ψευδοκράτος της «Βόρειας Κύπρου».

«Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Οι δηλώσεις του κ. Ντονμέζ έρχονται να προστεθούν στον ήδη μακρύ κατάλογο των προκλητικών δηλώσεων, στις οποίες έχουν προβεί κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν.

Καθίσταται δε φανερό πως ο «σουλτάνος» είναι έτοιμος να συνεχίσει με αμείωτη ένταση τα φθηνά παιχνίδια εντυπωσιασμού και «ψευτοτσαμπουκάδων» στο ενεργειακό «μονοπάτι» που συνδέει το Καστελλόριζο με την κυπριακή ΑΟΖ.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ