«Άγρια» κόντρα μεταξύ Κεραμέως και Φίλη στη Βουλή - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

«Άγρια» κόντρα μεταξύ Κεραμέως και Φίλη στη Βουλή

«Άγρια» κόντρα εκτυλίχθηκε στη Βουλή μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη. Αφορμή του καυγά ήταν η χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Φίλης σχολίασε την επίθεση αντιεξουσιαστών στο γραφείο της υπουργού Παιδείας την προηγούμενη Παρασκευή. Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για πταίσμα ή απλό πλημμέλημα και ρώτησε την κυρία Κεραμέως αν φοβάται τις κόκκινες μπογιές.«Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές; Η επίθεση στο γραφείο της κ. Κεραμέως προφανώς είναι λυπηρή, ήταν ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα, αυτό ήταν, πάντως κόκκινες μπογιές. Μας ενοχλεί, μας ενοχλεί βεβαίως, υπάρχει διαδικασία διερεύνησης του θέματος και είναι καταδικαστέα. Το άλλο είναι ο τραυματισμός φοιτητών, η εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και εκεί όχι μόνο κουβέντα από την κυρία Κεραμέως αλλά και μπράβο κιόλας» εέπε χαρακτηριστικά.

Τότε η κ. Κεραμέως απάντησε άμεσα λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτούς που προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Σας πήρε πέντε ολόκληρες μέρες για να πείτε μια ολόκληρη κουβέντα για την επίθεση στο γραφείο μου. Ξέρετε ότι έσπασαν την πόρτα εισόδου στην ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο; Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια, εμείς επιλέγουμε να είμαστε με όλους αυτούς που θέλουν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από πάσης μορφής βία και ανομία. Αυτή είναι η διαφορά μας και για αυτή κρινόμαστε».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ χθες απέδειξε περίτρανα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριζε επί τεσσεράμισι χρόνια αυτές τις συμπεριφορές και επέλεξε να πάει χθες να πυροδοτήσει καταστάσεις. Αποδοκιμάστηκε από τους ίδιους τους φοιτητές ο κ. Φίλης, ενώ δεν είχε κουβέντα για όσα βρέθηκαν στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ, άρα θεωρείτε φυσιολογικό ότι τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να έχουν κράνη, ρόπαλα, υλικά αμφίεσης και κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, πέτρες, μάρμαρα. Όλα αυτά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ φυσιολογικό να βρίσκονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

Ο κ. Φίλης ανταπάντησε στην υπουργό αναφέροντας πως «Φυσικά και συμμετείχαμε στη φοιτητική κινητοποίηση γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα περάσει η αυταρχική υποτροπή, δεν θα περάσει η προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα και να μη συζητάμε το προσφυγικό και το σκάνδαλο Novartis. Θα είμαστε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο και αν σας ενοχλεί η λέξη πεζοδρόμιο, αλλάξτε την. Πείτε το αγώνας».

Τέλος η κ. Κεραμέως έδωσε πληρωμένη απάντηση υπογραμμίζοντας πως «Καταλαβαίνω τη θέση του κ. Φίλη, είναι πάρα πολύ δυσμενής. Πήγε χθες στην ΑΣΟΕΕ και τον αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές, η θέση του είναι πάρα πολύ δύσκολη και εδώ φαίνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ΝΔ το να βρίσκονται ρόπαλα, κράνη και μάσκες σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο το θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και απολύτως καταδικαστέο, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Φίλη είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Αυτή είναι η διαφορά, αυτή είναι η αντίληψή μας και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ο λαός έχει επιλέξει εμάς».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ