Άδωνις Γεωργιάδης στο «Π»: Μάρτυρας κατηγορίας ο Παππάς για τον Παπαγγελόπουλο - Karfitsa.gr
Πολιτική Πρόσωπα

Άδωνις Γεωργιάδης στο «Π»: Μάρτυρας κατηγορίας ο Παππάς για τον Παπαγγελόπουλο

Την εκτίμηση ότι η δημοσίευση του ηχητικού από τον Σάμπυ Μιωνή καθιστά τον Νίκο Παππά μάρτυρα κατηγορίας εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κάνει, μιλώντας στο «Π», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Για τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει ότι ή δεν ήξερε τι γινόταν έξω από το γραφείο του ή γνώριζε και τα ανεχόταν, αλλά διευκρινίζει ότι το να είναι αμέτοχος είναι «κωμικό». «Το έργο ξεκίνησε», λέει για το Ελληνικό και τονίζει ότι το master plan θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, ενώ καλεί τις τράπεζες να προβούν σε χορηγήσεις δανείων με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, αν και διασαφηνίζει ότι έχουν ξεκινήσει να δίνονται.

Θεωρείτε ότι, μετά τη δημοσίευση των ηχητικών Μιωνή, ανοίγει η πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου; Και μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Η δημοσίευση των ηχητικών του κ. Μιωνή πράγματι δημιουργεί νέα δεδομένα στην όλη υπόθεση. Πρώτα απ’ όλα καθιστά μάρτυρα κατηγορίας και άλλων κατηγοριών εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου τον κ. Νίκο Παππά, που, όσο και αν τώρα θέλει να «πουλάει τρέλα», στο τέλος δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτό το πικρό ποτήρι. Για τα υπόλοιπα, θα δούμε τι θα πει η Προκαταρκτική.

Θεωρείτε ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα όσα έκαναν ο κ. Παππάς και ο κ. Παπαγγελόπουλος; Δεν μπορεί κάποιος να ενεργούσε και αυτόνομα;

Δύο δρόμους έχει η ζωή. Ή ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε και άρα ήταν ένας άβουλος και ασήμαντος πρωθυπουργός, που δεν καταλάβαινε τι γινόταν έξω από την πόρτα του γραφείου του, ή ο κ. Τσίπρας γνώριζε και τα ανεχόταν, στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα του κ. Τσίπρα, που είναι παντελώς αμέτοχος σε αυτήν την υπόθεση, είναι κωμική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι επιχειρείτε αντιπερισπασμό με «πρακτορικές μεθόδους», για να συγκαλυφθεί μια «μίζα» στον κ. Σαμαρά μέσω του κ. Παπασταύρου. Πώς απαντάτε;

Κάναμε εμείς συνάντηση με τον κ. Μιωνή στην Κύπρο και λέγαμε ότι θα φωνάξουμε την εισαγγελέα Διαφθοράς και θα παρέμβουμε για να κερδίσει κάποιος επιχειρηματίας μία εκκρεμούσα υπόθεση που τον αφορούσε; Όχι. Αυτό το έκανε ο κ. Νίκος Παππάς και ακούγεται καθαρά να λέει, «θα φωνάξουμε την κα Τουλουπάκη στο γραφείο μου να της πω, κοριτσάρα μου, ξέρεις τι είναι αυτά που πας να κάνεις;».

Συγνώμη, οι άνθρωποι που κάνουν αυτά θα καλούν εμάς για παρακράτος;

Είδαμε μπουλντόζες στο Ελληνικό, έστω και σε πρώτη φάση για κατεδαφίσεις. Επισκεφθήκατε το έργο. Είστε πιο αισιόδοξος ότι δεν θα μείνουμε μόνο στο… γκρέμισμα;

Είναι, ξέρετε, λίγο μεμψίμοιρο να πηγαίνουμε πίσω από τις μπουλντόζες να δούμε τι κάνουν κάθε μέρα. Το έργο ξεκίνησε. Τελεία. Προφανώς ξεκίνησε με τις κατεδαφίσεις. Με τι θα ξεκίναγε; Θα χτίζαμε τα κτίρια πάνω στα παλιά; Ας γίνουμε και λίγο λογικοί.

Το έργο ξεκίνησε. Έχει 8 χρόνια από το master plan για να ολοκληρωθεί. Σε 3,5 χρόνια που θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, θα μου πείτε αν πήγαμε γρήγορα ή αργά. Σας διαβεβαιώ ότι θα πάμε πολύ γρήγορα.

Θεωρείτε ότι οι τράπεζες θα ανταποκριθούν στις παραινέσεις σας, ώστε να πέσει ρευστότητα στην αγορά; Γιατί μέχρι στιγμής λειτουργούν με προ κορονοϊού δεδομένα…

Όχι, δεν λειτουργούν με προ κορονοϊού δεδομένα. Έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες και δίνουν μεγάλες εγκρίσεις δανείων και με μεγάλη ταχύτητα.

Όμως, ναι, θα θέλαμε να το κάνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και πιέζουμε όσο μπορούμε για να πάνε με ακόμα μεγαλύτερη. Όχι όμως ότι δεν έχουν δοθεί δάνεια. Αυτό θα ήταν άδικο.

Έχουμε καταθέσει στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία. Σε σχέση με το ΤΕΠΙΧ ΙΙ επί ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε κάνει 14 φορές μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις στο 1/9 του χρόνου.

Η Τουρκία τη μία ανοίγει μια χαραμάδα διαλόγου και την άλλη επιμένει στη ρητορική των προκλήσεων. Μπορεί να υπάρξει διάλογος ειλικρινής με τα σημερινά δεδομένα;

Η Ελλάδα είναι χώρα που επιζητεί την ειρήνη και οι χώρες που επιζητούν την ειρήνη βεβαίως είναι υπέρ του διαλόγου. Διάλογο για ποια πράγματα όμως;

Διάλογο για διαφορές που μπορεί να υπάρξουν; Ναι. Διάλογο με τους όρους που θέλει η Τουρκία, δηλαδή αμφισβητώντας την εθνική μας κυριαρχία και μετά ζητώντας να κάτσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε για τη δική μας κυριαρχία που έχει αμφισβητήσει; Όχι. Αυτό δεν είναι διάλογος. Αυτό είναι εκβιασμός.

Όταν η Τουρκία αποφασίσει ότι θέλει να είναι ένας καλός γείτονας που θέλει να κάνει διάλογο, εδώ είμαστε. Όσο η Τουρκία πιστεύει ότι μπορεί να μας εκβιάσει, κάνει μεγάλο λάθος, γιατί δεν μπορεί.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ