Άντρια Ράστη: Ροκ «παλίρροια» σε... λαϊκό φόντο! - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Άντρια Ράστη: Ροκ «παλίρροια» σε… λαϊκό φόντο!

Από την πρώτη στιγμή της καλλιτεχνικής της πορείας η Άντρια Ράστη κατέθεσε ένα προσωπικό στυλ που την έκανε να ξεχωρίσει. Σήμερα κάνει μια δυναμική δισκογραφική επανεμφάνιση μ’ ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους δικούς της, εκφράζοντας προσωπικές στιγμές και αναμνήσεις και δίνοντας χώρο στον ακροατή να ταυτιστεί και να το απολαύσει. Ο τίτλος του είναι «Παλίρροια» και είναι αφιερωμένο στα ρίσκα και τις επιλογές, στην ενηλικίωση και τη χειραφέτηση, ένας ύμνος στην ανήσυχη γυναικεία φύση.

Ποια ήταν η πρώτη σου επαγγελματική επαφή με το τραγούδι;

Η πρώτη μου επαγγελματική επαφή ήταν το Δεκέμβριο του 2005, σε ηλικία δεκαοχτώ χρόνων, σε ένα νυχτερινό κέντρο που δεν υπάρχει πια και λεγόταν “Life”. Εκεί τραγουδούσε ο Ανέστης Μαντάς, ο Χάρης Ακριτίδης και η Μαρίνα Σόλωνος.

Πότε ήρθε η πρώτη δισκογραφική δουλειά; Τι ακολούθησε;  Ποια είναι η πιο πρόσφατη;

Παρόλο που είχα βγάλει μόνη μου κάποια τραγούδια στο YouTube, η πρώτη μου επίσημη δισκογραφική δουλειά ήταν το 2015 στην Μinos-Εmi με το τραγούδι “Η Πρώτη” σε μουσική Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους Φώντα Θεοδώρου. Λίγο μετά κυκλοφορήσαμε το τραγούδι “Θα Τρελαθώ” σε μουσική Στέλιου Μπινιάρη και στίχους Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου και αμέσως μετά το “Πίστεψα – Ένιωσα” σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Όλγας Βλαχοπούλου. Αργότερα άρχισα να βγάζω τραγούδια που υπέγραφα εγώ σε μουσική και στίχους και συνέχισα με «Τα καλύτερα παιδιά” και το “Θα γίνουμε ρεζίλι”.  Τώρα το καινούργιο μου τραγούδι κυκλοφορεί από την Final Touch – Walnut Εntertainment Greece με επικεφαλής τον Μίλτο Καρατζά.  Η “Παλίρροια” νομίζω είναι το πιο σημαντικό τραγούδι στην μέχρι τώρα πορεία μου.

Πώς θα προσδιόριζες το προσωπικό σου καλλιτεχνικό ύφος;

Είμαι μια ροκ προσωπικότητα με διάφορες ανησυχίες.  Δεν έχω μουσική ταυτότητα και δεν θέλω να αποκτήσω μουσική ταυτότητα.  Αγαπάω την καλή μουσική και αυτό είναι αρκετό. Καλή μουσική μπορεί να είναι και ένα λαϊκό τραγούδι και ένα ποπ και ένα έντεχνο και ένα δημοτικό και ένα νησιώτικο κτλ κτλ. Η ταυτότητα μου είναι η ψυχή μου.

Ποιες από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Ευτυχώς είχα την τύχη να έχω πολύ όμορφες συνεργασίες και να έχω συνεργαστεί άψογα με όλους.  Όμως ξεχωρίζω από τις συνεργασίες μου σε live εμφανίσεις την Πάολα.  Γιατί θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί ποτέ.  Και από τις δισκογραφικές μου συνεργασίες, ξεχωρίζω αυτή με τον Χρήστο Δάντη γιατί εκτός του ότι είναι καλλιτεχνάρα και υπέροχος άνθρωπος, ήταν όνειρο ζωής να συνεργαστώ μαζί του.

Πού σε συναντάμε αυτή την εποχή;

Αυτή την εποχή συζητάω κάποια πράγματα για εμφανίσεις. Ακόμη δεν είναι κάτι σίγουρο. Όποιος θέλει να μαθαίνει νέα μου, μπορεί να ενημερώνεται από τα προσωπικά μου social media.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το μέλλον;

Σίγουρα θα έρθουν πολλά τραγούδια ακόμα και όμορφες συνεργασίες. Εύχομαι να τα καταφέρω και να υλοποιήσω όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ