Άσκησαν δίωξη για κακούργημα στους 51 αντιεξουσιαστές! - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Άσκησαν δίωξη για κακούργημα στους 51 αντιεξουσιαστές!

Για κακούργημα διώκονται από την εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οι 51 αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ από την αστυνομία, επειδή έγραφαν συνθήματα στο πλακόστρωτο της παραλίας. Κάποια συνθήματα που γράφηκαν στις πλάκες δίπλα στον Λευκό Πύργο θεωρήθηκαν ότι επηρεάζουν το ιστορικό μνημείο και τους ασκήθηκε δίωξη για φθορά μνημείων μεγάλης αξίας από άτομα που έχουν ενωθεί για τον σκοπό αυτό.

Οι 51 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασής τους στα δικαστήρια. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για το αδίκημα της φθοράς μνημείου σε βαθμό κακουργήματος και για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης φθοράς, απλής σωματικής βλάβης, διατάραξης  κοινής ειρήνης, απείθειας και παράνομης οπλοφορίας για έναν σουγιά και μία μεταλλική ράβδο που βρέθηκαν στην κατοχή δύο συγκεντρωμένων.

Όλοι τους άκουσαν τις ποινικές διώξεις στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου όπου τους οδήγησαν και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να πάρουν προθεσμία ν’ απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ