Έβρος: Συναγερμός στα σύνορα, αποτρέπονται πρόσφυγες - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Έβρος: Συναγερμός στα σύνορα, αποτρέπονται πρόσφυγες

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες που θέλουν να κατευθυνθούν στην Ευρώπη, μετά τις εξελίξεις με τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιντλίπ της Συρίας. Ήδη στον Έβρο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει φτάσει σημαντικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών, ενώ παράλληλα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού επιχειρούν  να κάνουν αποτροπές πάνω στη γραμμή των συνόρων.

Του Κώστα Καντούρη

Ο συναγερμός στον Έβρο σήμανε σήμερα Παρασκευή ξημερώματα ύστερα από πληροφορίες που μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι Τούρκος ανώτερος αξιωματικός δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα εμποδίσει πλέον όσους πρόσφυγες θέλουν  να κατευθυνθούν στην Ευρώπη. Η δήλωση έγινε ανώνυμα ύστερα από συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και υποστηρίχθηκε πως η αναφορά έγινε για όσους πρόσφυγες θα αναγκαστούν  να φύγουν από το Ιντλίπ λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου πάντως ήδη αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εντονότερα από κάθε άλλη φορά στα σύνορα. Έγκυρες  πηγές της karfitsa.gr ανέφεραν ότι ήδη έχουν εμφανιστείς το χερσαίο τμήμα των συνόρων  οι πρώτοι πρόσφυγες και  οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν αποτροπές για να μην πλησιάσουν την οριογραμμή. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης από το πρωί μεταδίδουν την είδηση για άνοιγμα συνόρων, ενώ αναφέρεται ότι μία ομάδα 300 προσφύγων κατευθύνθηκε στα σύνορα από την Ανδριανούπολη, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία.

Την ίδια ώρα άλλες πηγές έλεγαν ότι ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στα τουρκικά παράλια απέναντι από τα ελληνικά νησιά, περιμένοντας να τους  παραλάβουν βάρκες με διακινητές για να τους μεταφέρουν.

Από την πλευρά των ελληνικών αρχών θεωρείται ότι η κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης, που συνοδεύεται από δημοσιεύματα με πρόσφυγες  να περπατούν προς την Ελλάδα, αποτελεί επικοινωνιακή πίεση προς την Ευρώπη για όσα συμβαίνουν στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ιντλίπ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ