Έγγραφο «βόμβα» ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Κοινωνία

Έγγραφο «βόμβα» ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά

Δέχεται ο ΕΦΚΑ την κρίση δικαστηρίου για επιστροφή αναδρομικών και δεν προχωρά σε αίτηση αναίρεσης ήδη από το 2017.

Με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του τότε διοικητή του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξη και φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα  «Δημοκρατία» ο Φορέας αναγνωρίζει ότι δεν υφίσταται λόγος άσκησης αιτήσεων αναίρεσης καθώς οι περικοπές σε συντάξεις και δώρα είναι παράνομες και πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου του 2017 φαίνεται η απόφαση να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης δικαστηρίου που δικαίωνε συνταξιούχο νομικό ο οποίος είχε προσφύγει από τον Ιανουάριο του 2014 κατά των περικοπών του νόμου 4093.

Είναι ενδεικτικό ότι στο έγγραφο ο ΕΦΚΑ παραδέχεται την ορθότητα της απόφασης και πως “δεν υφίσταται κανένας παραδεκτός και βάσιμος λόγος προσβολής της”.

Στον εν λόγω συνταξιούχο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιστράφηκαν 760 ευρώ για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου ως 30 Νοεμβρίου 2013 και με ανάλογο πρακτικό στις 7 Μαΐου 2018 αναγνωρίστηκε ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕ-ΑΕΠ υποχρεούνται να καταβάλουν σε δυο συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών ποσά 3,386,54 και 2.323,12 καθώς και 3.386,46 και 1818,18 αντίστοιχα, ενώ στα ποσά από 1η Ιουλίου ως 28 Δεκεμβρίου 2018 μπήκε και τόκος 6%.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ