Έλλη Χρυσίδου: Βρίσκω διεξόδους δημιουργώντας... - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Έλλη Χρυσίδου: Βρίσκω διεξόδους δημιουργώντας…

Διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας παλιές ταινίες, κάνοντας γυμναστική, μαγειρεύοντας, συνομιλώντας μέσω skype ή με βιντεοκλήση και περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά προσπαθούν οι αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης να κάνουν τους δείκτες του ρολογιού να «κυλήσουν» γρηγορότερα στη διάρκεια της καραντίνας.

Έλλη Χρυσίδου, δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»: Ζούμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, του εγκλεισμού, της απομόνωσης, της στέρησης της επαφής με τον άλλον, ζούμε την μοναξιά της απόστασης με το περιβάλλον, της σχέσης με τους άλλους. Ξέρετε, ο καλλιτέχνης στην περίοδο της δημιουργίας του έργου του, επιλέγει πολλές φορές την μοναχικότητα του, μόνος με τις σκέψεις, τα όνειρα του, αλλά αυτή η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από την τωρινή μοναξιά που βιώνουμε.

Προσπαθώ ζώντας σ’ αυτήν την μοναξιά, να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου, να ξαναδώ την δουλειά μου, να σχεδιάσω, να εκφραστώ… ήδη έχω ολοκληρώσει και τον δεύτερο «τοίχο εγκλεισμού». Επανατοποθετούμαι στον χώρο μου, προβάλλοντας τον, στην επόμενη μέρα,της ελευθερίας μου.

Αυτό που είναι πιο δημιουργικό, που με κάνει να νιώθω ότι υπάρχω σαν ομάδα, σαν κοινότητα είναι το καινούργιο project «Common Lab» συνέχεια του project Labattoir, που σχεδιάζουμε πάλι με την ομάδα Artbox, που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες και έχει σχέση με την διαχείριση της κρίσης μέσω της τέχνης, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, τον εγκλεισμό απέναντι στην ελευθερία, το ιδιωτικό στο δημόσιο, το βίωμα του σήμερα στην διεκδίκηση του αύριο. Το link για όποιον ενδιαφέρεται: commonlab.info.

Απο το ρεπορτάζ της Αναστασίας Καρυπίδου στην εφημερίδα Karfitsa

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ