Έμφραγμα στον Προμαχώνα λόγω τεστ για κορωνοϊό - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Έμφραγμα στον Προμαχώνα λόγω τεστ για κορωνοϊό

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» προκλήθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα. Η απόφαση της κυβέρνησης να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό όλοι οι εισερχόμενοι έχει δημιουργήσει τεράστιες ουρές ειδικά σε φορτηγά, που περιμένουν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Μέχρι τώρα οι οδηγοί φορτηγών ελέγχονταν δειγματοληπτικά, καθώς οι περισσότεροι εισέρχονται στην Ελλάδα και είτε φεύγουν άμεσα αφού αφήνουν ή παραλαμβάνουν εμπορεύματα ή απλώς διέρχονται από τη χώρα και κατευθύνονται αλλού.

Τα προβλήματα άρχισαν αν εμφανίζονται μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν τα μέλη του συνεργείου του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν γενικά τεστ σε όλους τους εισερχόμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με την εντολή που εφαρμόζεται, όλοι που υποβάλλονται σε rapid τεστ είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στο σημείο των συνόρων για διάστημα δέκα λεπτών μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα. Και αυτό επειδή στην περίπτωση που το τεστ είναι θετικό, τους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα.

Οδηγοί φορτηγών έλεγαν στην karfitsa.gr πως η απόφαση της κυβέρνησης έπρεπε να συνοδεύεται και από άλλα μέτρα, όπως την ενίσχυση των συνεργείων του ΕΟΔΥ, αφού οι υπάλληλοι του ενός είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν όλους τους εισερχόμενους. Μάλιστα στο τελωνείου προκλήθηκαν και αντεγκλήσεις με οδηγούς φορτηγών που εισέρχονταν στο ελληνικό έδαφος. Έλεγαν μάλιστα πως η αναμονή ξεπερνούσε τα 20 λεπτά μόνον για το αποτέλεσμα του τεστ και αυτό διεύρυνε κατά πολύ την ουρά που είχε σχηματιστεί.

Κώστας Καντούρης 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ