Ένα βήμα πιο κοντά στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ένα βήμα πιο κοντά στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Του Κώστα Καντούρη

 

Ένα μεγάλο βήμα για τη λύση του κτιριακού προβλήματος των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Για πρώτη φορά επισήμως ακούστηκε η συζήτηση της επέκτασης των δικαστηρίων στο κτίριο του ΙΚΑ Πύλης Αξιού, ενώ επίσης για πρώτη φορά οι γιατροί, μέσω του προέδρου τους, εμφανίστηκαν διαλλακτικοί για μεταφορά σε ένα πιο σύγχρονο κτίριο, εφόσον αυτό βρεθεί. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή έργο της οποίας θα είναι να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Η επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα αναλάβει να εξετάσει όλες τις προτάσεις επέκτασης του δικαστικού μεγάρου και μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση. «Οποιαδήποτε επιλογή θα γίνει με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων της πόλης. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, αρκετές προτάσεις όμως όλα αυτά θα είναι το αντικείμενο της ομάδας εργασίας που μέχρι το τέλος του χρόνου θα μας δώσει αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Τσιάρα.

Αναφερόμενος στη λύση του ΙΚΑ και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ανέφερε πως «δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι χωρίς νωρίτερα να έχουμε βρει τον τρόπο ούτως ώστε όλα τα ζητήματα να απαντηθούν. Η πρόθεσή μας δεν είναι να λύσουμε κάποιο πρόβλημα και να δημιουργήσουμε ένα άλλο μεγαλύτερο. Και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω καθησυχάζοντας όλους τους φορείς, όλους τους εμπλεκόμενους», ξεκαθάρισε. Είπε μάλιστα με νόημα ότι «εάν βρεθεί λύση ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει και τον χώρο των υγειονομικών υπηρεσιών και όλων των διοικητικών μονάδων που στεγάζονται εκεί», παραπέμποντας ευθέως στη μετακίνηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Για «ιστορία χαμένων ευκαιριών» με τις κατά καιρούς προτεινόμενες λύσεις για επέκταση του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης μίλησε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και θύμισε το σχέδιο για ανέγερση κτιρίου στον χώρο της αρχαίας αγοράς, αλλά και τις μακέτες για το λιμάνι. Τόνισε πάντως την αναγκαιότητα επίλυσης του κτιριακού προβλήματος. «Είναι πολύ μικρό το συγκεκριμένο κτίριο και δεν ταιριάζει στο κύρος της δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Την πρόταση για συγκρότηση τεχνικής επιτροπής για την εξεύρεση λύσης έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Η δημοτική αρχή θέλει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στον χώρο της δικαιοσύνης και στον χώρο της υγείας», είπε ο δήμαρχος μετά τη σύσκεψη. «Κανένας μας δεν είναι περήφανος με την εικόνα των κτιρίων αυτών», συμπλήρωσε εκφράζοντας την επιθυμία γενικότερης αναβάθμισης της δυτικής εισόδου. «δεν είναι ο σκοπός ο ένας να φύγει και ο άλλος να έρθει αλλά η εύρεση καλύτερης λύσης για την εύρυθμη λειτουργία και των δύο υπηρεσιών», είπε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Βούλη Πατουλίδου.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Νίτσας έδειξε ότι δέχτηκε τη μετακίνηση των υγειονομικών υπηρεσιών με παράλληλη ενίσχυσή τους. «Οποιαδήποτε λύση στο δίκαιο αίτημα των δικαστικών αρχών για επέκταση του δικαστικού μεγάρου θα πρέπει να διασφαλίσει πρώτιστα τη δημόσια υγεία και την εξυπηρέτηση των πολιτών που βρίσκουν στο κτίριο της Πύλης Αξιού μία καλή υγειονομική δομή που δεν πρέπει να διαλυθεί», δήλωσε. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παραχώρηση του κτιρίου αυτού αν δεν βρεθεί ένα ανάλογο κτίριο στην περιοχή που θα μπορούσε να στεγάσει με καλύτερο τρόπο τις υγειονομικές δομές», κατέληξε. «Θεωρούμε αυτή τη στιγμή ότι το κτιριακό ζήτημα βρίσκεται περισσότερο από ποτέ πιο κοντά στη λύση του», σημείωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας. «Η λύση του ΙΚΑ είναι λύση που συνοδεύεται με αντίστοιχη εξεύρεση κτιρίου με την αναβάθμιση και των υγειονομικών υπηρεσιών. Δεν είναι σε αντιπαράθεση το ζήτημα», ανέφερε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ