Ένοχος κτηνοτρόφος στον Έβρο που ακινητοποίησε με όπλο δύο οικογένειες Τούρκων - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ένοχος κτηνοτρόφος στον Έβρο που ακινητοποίησε με όπλο δύο οικογένειες Τούρκων

Ένοχος για οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη βία εναντίον ομάδας Τούρκων μελών δύο οικογενειών που πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, κρίθηκε ο κτηνοτρόφος ο οποίος καταγγέλθηκε και συνελήφθη ότι απείλησε με όπλο τους αλλοδαπούς για να τους ακινητοποιήσει. Στο επεισόδιο έγινε συμπλοκή, όταν οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να του αποσπάσουν το όπλο αυτό εκπυρσοκρότησε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Και οι Τούρκοι καταδικάστηκαν για παράνομη βία και παράνομη είσοδο, καθώς χτύπησαν τον κτηνοτρόφο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης επέβαλε ποινή 26 μηνών φυλάκισης στον κτηνοτρόφο για τα αδικήματα της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της παράνομης βίας, ενώ σε φυλάκιση 14 μηνών καταδικάστηκαν οι δύο Τούρκοι άνδρες για τα αδικήματα της παράνομης βίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκαν οι τρεις γυναίκες που ήταν μαζί τους για παράνομη είσοδο. Όλες οι ποινές ανεστάλησαν για τριετία.

Το επεισόδιο έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή των Φερών την ώρα που ο κτηνοτρόφος αντιλήφτηκε την ομάδα των πέντε Τούρκων ενηλίκων που είχαν μαζί τους και τρία παιδιά. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κτηνοτρόφος απείλησε με το όπλο τους μετανάστες το οποίο πήγε και πήρε από το αυτοκίνητό του για να τους ακινητοποιήσει και εκείνοι φοβήθηκαν και αντέδρασαν με συνέπεια να ακολουθήσει συμπλοκή. Τελικά οι Τούρκοι του απέσπασαν το όπλο το οποίο παρέδωσαν στην αστυνομία.

Στο δικαστήριο που ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το βράδυ ο κτηνοτρόφος ανέφερε ότι δεν είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει το όπλο, όμως οι Τούρκοι τον πίεζαν να ανέβουν στην καρότσα του ημιφορτηγού του. Οι μετανάστες από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι ο κτηνοτρόφος τους απείλησε, ενώ οι ίδιοι αναζητούσαν τον τρόπο να πάνε στην αστυνομία. Σημείωσαν ότι του πήραν το όπλο για να μην προκληθεί κίνδυνος. Επισήμαναν ότι διώκονται στη χώρα τους επειδή είναι υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Κώστας Καντούρης

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ