Ένταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά την απονομή διπλωμάτων ΙΕΚ (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ένταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά την απονομή διπλωμάτων ΙΕΚ (ΦΩΤΟ)

Σπρωξίδια, ένταση, φωνές και… πολλά «γαλλικά» πλαισίωσαν την σημερινή απονομή διπλωμάτων σε τελειόφοιτους Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, λόγο κακής οργάνωσης.

Φωτορεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΜΑΖΗΣ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των τελειόφοιτων, η αρχή του «κακού» έγινε όταν κόσμος άρχισε να προσέρχεται στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γεμίσει ασφυκτικά, λόγο των τελειόφοιτων, αλλά και των συγγενών και φίλων που είχαν προσέλθει για την εκδήλωση.

Δια βοής τα διπλώματα και χωρίς έλεγχο

Παρά των όσων διαβεβαίωνε ο «Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ) ότι σε «περίπτωση που κάποιοι από τους επιτυχόντες και επιτυχούσες δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως, τα Διπλώματα είναι δυνατόν να δοθούν σε τρίτο πρόσωπο ΜΟΝΟ με εξουσιοδότηση», δεν κατέστη εφικτό λόγω υπερβολικού κόσμου.

Στην συνέχεια, αφού γέμισε η αίθουσα, οι υποψήφιοι βγήκαν στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου και περίμεναν να ακούσουν το όνομά τους από κάποιον «ντελάλη» προκειμένου να παραλάβουν το δίπλωμά τους.

Οι συνωνυμίες και οι παρεξηγήσεις

Τα «γαλλικά» δεν άργησαν να ακουστούν μεταξύ των «διπλωματούχων», ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και σπρωξιές λόγω λαθών που έγιναν ελέω συνωνυμίας επιτυχόντων, όπως χαρακτηριστικά είπαν παρευρισκόμενοι.

Αν δεν το έπαιρνες σήμερα, έβγαζες εισιτήριο για Αθήνα

Όπως διευκρίνιζε μέσω της σελίδας του στο διαδίκτυο ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. , οι δικαιούχοι αν δεν παραλάμβαναν σήμερα το δίπλωμά τους, θα μπορούσαν να το παραλάβουν αύριο από την Αθήνα. Συγκεκριμένα αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους : «Εναλλακτικά, οι δικαιούχοι Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 να παραλαμβάνουν τα διπλώματα τους καθημερινά από τα Γραφεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, Νέα Ιωνία, Αττικής) κατά τις εργάσιμες ημέρες, τις ώρες 13:00 μ.μ – 15:00 μ.μ.».

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ