Έπεσαν οι υπογραφές για το μνημόνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τα… δώρα FIFA και UEFA στον Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Slider Αθλητισμός Πολιτική

Έπεσαν οι υπογραφές για το μνημόνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τα… δώρα FIFA και UEFA στον Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπεγράφη το μνημόνιο για την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρέκ Κλάρκ.

Το μνημόνιο περιέχει από τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, την αντιμετώπιση της βίας και τη χειραγώγηση της διαιτησίας, μέχρι τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρηθούν. Οι πρωτοβουλίες του κράτους θα φτάσουν στη Βουλή προς ψήφιση με τη μορφή νόμου πριν από το καλοκαίρι, ενώ UEFA και FIFA θα ασκήσουν την επιρροή τους στην ΕΠΟ ώστε να ενσωματώσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο καταστατικό της.

Σημειώνεται πως για να προχωρήσει η αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των μελών της. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ, αν προχωρήσει άμεσα η αλλαγή στον τρόπο εκλογής των μελών του, να μετέχουν πρόσωπα κύρους και κοινής αποδοχής.

Οι εκπρόσωποι της UEFA και της FIFA μετά το πέρας των υπογραφών, προσέφεραν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμνηστικά των ομοσπονδιών.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ