Έργα για την αποκατάσταση της συμμαχικής οδού στη Βιομηχανική Περιοχή - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Κοινωνία Ροή

Έργα για την αποκατάσταση της συμμαχικής οδού στη Βιομηχανική Περιοχή

Έργα για την αποκατάσταση της Συμμαχικής Οδού, που διασχίζει τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης και έχει υποστεί σημαντικές βλάβες,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της συχνής διέλευσης επιβατικών και βαρέων οχημάτων, προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Παύλου Μελά, από τους οποίους διέρχεται ο οδικός άξονας, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο αποκατάστασης, ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.

Η υλοποίηση των εργασιών κρίθηκε απαραίτητη και επείγουσα, διότι ο δρόμος αυτός, μήκους οκτώ χιλιομέτρων, ενώνει την 4η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου με την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκη-Κιλκίς, ενώ είναι ο κύριος οδικός άξονας για την είσοδο και έξοδο στη Βιομηχανική Περιοχή των παραπάνω δήμων και εξυπηρετεί καθημερινά όχι μόνο τους κατοίκους των δήμων αυτών αλλά και ευρύτερα όλου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση της συμμαχικής οδού, διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα στο οδόστρωμα, λόγω της καθημερινής μεγάλης κυκλοφορίας μεγάλων και βαριών οχημάτων, λόγω επεμβάσεων από διάφορους οργανισμούς κοινής ωφελείας με διελεύσεις αγωγών αποχέτευσης, ύδρευσης, αερίου, Ο.Τ.Ε. και Δ.Ε.Η. αλλά εξαιτίας των πολλών και έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων χρόνων.

Με το έργο που θα εκτελεστεί, προβλέπεται η αποκατάσταση και επισκευή των φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος (λακκούβες- καθιζήσεις- παραμορφώσεις), καθώς και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού. Ωστόσο δεν προβλέπεται καμία αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού σε κανένα τμήμα της.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και από πόρους των δήμων Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Παύλου Μελά.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε ότι η συμμαχική οδός είναι ο κύριος άξονας εισόδου και εξόδου στη βιομηχανική περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης εκτέλεσης των έργων.

Το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ψήφισε λευκό και έκανε λόγο για προχειροκατασκευή στην οποία θα πεταχτούν χρήματα, χωρίς να λυθεί το πρόβλημα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ