Έργα τέχνης διάσημων Αμερικανών καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Πολιτισμός Ροή

Έργα τέχνης διάσημων Αμερικανών καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των εορτασμών της ΔΕΘ όπου η Αμερική είναι η τιμώμενη χώρα, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάζει τη δημόσια έκθεση Αμερικανική Τέχνη Παντού – American Art Everywhere στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από τις 7 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει με έργα τέχνης διάσημων Αμερικανών καλλιτεχνών. Τα έργα θα βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη, από το αεροδρόμιο, μέχρι το λιμάνι και το δημαρχείο… ακόμα και στα αστικά λεωφορεία.

Η έκθεση Αμερικανική Τέχνη Παντού έχει σχεδιαστεί για να προβάλει γνωστά έργα αμερικανικής τέχνης σε δημόσιους χώρους της πόλης. Σε λεωφορεία, δημόσια κτήρια και διαφημιστικές πινακίδες, επισκέπτες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν και επισκέπτονται την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μπορούν να απολαύσουν έργα αμερικανικής τέχνης, διαχρονικής και καλλιτεχνικής αξίας, από το «The Child’s Bath» της Mary Cassatt μέχρι το «I Love Liberty» του Roy Lichtenstein.

“Η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ως Τιμώμενης Χώρας στη ΔΕΘ 2018 εκτείνεται πέρα από τις  εταιρείες και τα συνέδρια που παρουσιάζονται στο Αμερικανικό Περίπτερο. Το γεγονός αυτό αποτελεί ευκαιρία για να γιορτάσουμε το εύρος και το βάθος  των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που περιλαμβάνουν και τους πολιτιστικούς δεσμούς που μοιράζονται οι δύο χώρες”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το θέμα του Αμερικανικού Περιπτέρου στην Έκθεση είναι η καινοτομία. Οι Αμερικανοί καλλιτέχνες διευρύνουν τα όριά τους και τα έργα που παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη τονίζουν αυτό το πνεύμα καινοτομίας – από την ρεαλιστική απεικόνιση της σύγχρονης αμερικανικής ζωής στο έργο του Edward Hopper μέχρι την ευρέως αναγνωρίσιμη εικόνα του American Gothic από τον Wood, και από την ένδοξη απεικόνιση του Ινδιάνου Chief Chippewa από τον Inman μέχρι την ποπ εικονογραφία του Roy Lichtenstein.

Αυτή η δημόσια έκθεση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση Art Everywhere, η οποία διοργανώθηκε το 2014 από σημαντικά μουσεία των Ηνωμένων Πολιτειών.  Τα επιλεγμένα έργα αντιπροσωπεύουν σημαντικά κομμάτια στην ιστορία της αμερικανικής τέχνης, τόσο από την άποψη των δημιουργών τους και των τεχνοτροπιών, όσο και από πλευράς θεμάτων, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία της αμερικανικής τέχνης και του πολιτισμού.

Στην ανακοίνωση της η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, αναφέρει ότι είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για να παρουσιάσει σημαντικά αμερικανικά έργα τέχνης σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Μια αναλυτική λίστα με τα έργα τέχνης είναι διαθέσιμη στο https://usatif2018.gr/ καθώς και μέσω της εφαρμογής “TIF USA 2018.”

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ