Έρευνα ΓΣΕΕ: Το 89% των πολιτών δεν "βλέπει" τέλος της μνημονιακής πολιτικής - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Οικονομία Ροή

Έρευνα ΓΣΕΕ: Το 89% των πολιτών δεν “βλέπει” τέλος της μνημονιακής πολιτικής

Σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τοποθετήθηκαν για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας αλλά και τις δράσεις της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, οι οποίες κορυφώνονται το Σάββατο με το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε έρευνα κοινής γνώμης από την Metron Αnalysis για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας, στην οποία αποτυπώνονται οι απόψεις των πολιτών για την πορεία της χώρας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% θεωρεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν παρά το τυπικό τέλος των μνημονίων. Μάλιστα, 81% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την άποψη ότι το τέλος των μνημονίων δε θα σημάνει και το τέλος των πολιτικών λιτότητας.

Παράλληλα, τα στοιχεία αναδεικνύουν την ανάγκη συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, με το 83% να θεωρεί αναγκαίες αυτές τις συναντήσεις, ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές διευθετήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική πλειοψηφία των ερωτωμένων θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων ή δεν του το επιτρέπουν οι εταίροι μας (αθροιστικά 30% αυθόρμητες αναφορές).

Το τελικό  συμπέρασμα της έρευνας,  είναι ότι το τέλος της τυπικής «μνημονιακής» περιόδου,  δεν δημιουργεί μία αίσθηση «αλλαγής εποχής» κυρίως λόγω των υφιστάμενων υποχρεώσεων της χώρας έναντι των δανειστών, οι οποίες παραμένουν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ