Έρχεται μειωμένο ωράριο και για τους γονείς μαθητών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Έρχεται μειωμένο ωράριο και για τους γονείς μαθητών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε πρόσφατες δηλώσεις τους ανέφεραν ότι έρχεται ρύθμιση με την οποία ότι ισχύει στο δημόσιο για το ωράριο των γονιών με μαθητές θα ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΣΚΑΪ οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική.

Να σημειώσουμε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).

Να υπενθυμίσουμε ότι και εχτές σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε αναφέρει ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ