Έρχονται αλλαγές στις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Έρχονται αλλαγές στις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο που θα προωθηθεί στην Παιδεία και θα ρυθμίζει τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια σε κλίμα δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όπως είναι τώρα τα πράγματα, γίνονται πολλές μετεγγραφές από τα περιφερειακά πανεπιστήμια τμήματα της χώρας προς τα κεντρικά πανεπιστήμια με ομοειδή κύκλο σπουδών( με Αθήνας – Θεσσαλονίκης κλπ). Το γεγονός αυτό προκαλεί αδικίες διότι υπάρχει βαθμολογική ανισότητα. Συνήθως οι περιφερειακές σχολές έχουν μικρότερο βαθμό εισαγωγής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αυτό θα αλλάξει και Στο εξής, κάποιος θα μετεγγράφεται σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνει το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν. Δηλαδή με λίγα λόγια θα πρέπει να έχει γράψει στις Πανελλήνιες τουλάχιστον το 75% του βαθμού εισαγωγής της σχολής που επιθυμεί να μετεγγραφεί.

«Είναι άδικο για όλους αυτούς οι οποίοι προσπάθησαν και εισήχθησαν σε σχολές με υψηλούς βαθμούς. Στο εξής, κάποιος θα μετεγγράφεται σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνει το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό θα κάνουμε πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ