Έρχονται... 3.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων - Karfitsa.gr
Slider Uncategorized Κοινωνία

Έρχονται… 3.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων

Στην αντικατάσταση όλων των παλιών και κατεστραμμένων κάδων απορριμμάτων προχωρά τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη αναμένεται να παραληφθούν από την αντιδημαρχία Καθαριότητας οι πρώτοι από τους συνολικά 3.500 νέους πλαστικούς κάδους, χωρητικότητας 1.100 λίτρων, οι οποίοι άμεσα θα «βγουν» στους δρόμους.

Της Αναστασίας Καρυπίδου

Αυτή τη στιγμή καταγράφονται περίπου 1.000 ελλείψεις σε κάδους απορριμμάτων στον κεντρικό δήμο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές του Β’ δημοτικού διαμερίσματος, όπως για παράδειγμα στην Ξηροκρήνη. Γι αυτό το λόγο, θα δοθεί προτεραιότητα στη δυτική πλευρά της πόλης, ώστε με την τοποθέτηση των νέων κάδων να βελτιωθεί η εικόνα της καθαριότητας και να διευκολυνθεί το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών.

«Πρώτα θα καλύψουμε τις ελλείψεις και στη συνέχεια θα αντικαταστήσουμε τους κατεστραμμένους κάδους. Θα ξεκινήσουμε από τα δυτικά, εκεί όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, μετά θα ρίξουμε βάρος στο κέντρο και ακολούθως στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στην Karfitsa ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Η διοίκηση έλαβε μέσα στην εβδομάδα την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την προμήθεια των 3.500 κάδων και απομένει η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Η πρώτη παρτίδα των νέων κάδων απορριμμάτων αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και άμεσα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση τους στις γειτονιές.

Στην τελική ευθεία και οι υπόγειοι κάδοι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, έργο για το οποίο η δημοτική αρχή ξεκίνησε τις διαδικασίες από το 2013.

Οι υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες θέσεις στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Εγνατίας και Αγγελάκη. Σημειώνεται ότι σε περιοχές που αναπλάστηκαν πρόσφατα, όπως ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και η πλατεία Χρηματιστηρίου, έχουν κατασκευαστεί οι σχετικές υποδοχές.

Οι συνολικά 40 θέσεις για τη χωροθέτηση και εγκατάσταση 100 υπόγειων συστημάτων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων είχαν καθοριστεί και εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2016.

Τα σημεία στα οποία σχεδιάζεται να τοποθετηθούν υπόγεια συστήματα κάδων είναι εννέα συστοιχίες υπόγειων κάδων στην πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στην Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου, δεκαεννέα επί της Αριστοτέλους και άλλες έξι στη συμβολή με την Εγνατία.

Επίσης, τέσσερα υπόγεια συστήματα κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων θα τοποθετηθούν στην πλατεία Άθωνος, εφτά στην Ερμού, δύο επί της οδού Τσιμισκή και άλλες οκτώ στην Κομνημών με Τσιμισκή.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου, 20 συστοιχίες κάδων θα τοποθετηθούν στην περιοχή των Λαδάδικων και ειδικότερα στη Σαλαμίνος, στην Πολυτεχνείου και στην Κατούνη. Άλλα 12 συστήματα θα εγκατασταθούν στην περιοχή του Χρηματιστηρίου και ειδικότερα Δωδεκανήσου, Βαλαωρίτου, Λ. Σοφού, Συγγρού. Στην Καρόλου Ντηλ θα τοποθετηθούν πέντε συστήματα υπόγειων κάδων και στην Αλεξάνδρου Σβώλου τέσσερα.

Το έργο, που αναμένεται να αναβαθμίσει το αστικό φυσικό περιβάλλον, να βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής και την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες και οι εργασίες θα εκτελεστούν υπό την εποπτεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ