Έτοιμοι οι Ισπανοί για εκλογές - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Έτοιμοι οι Ισπανοί για εκλογές

Σχεδόν έτοιμοι οι Ισπανοί για τις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου. Η 13η Κοινοβουλευτική Θητεία στην Ισπανία ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυκτα, μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από την εκπνοή της διορίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας, αυτομάτως ενεργοποιείται ο μηχανισμός για τη διάλυση της Βουλής και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την πρωθυπουργία Πέδρο Σάντσεθ, είχε λάβει εντολή τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης. Συνεπεία της αποτυχίας του Σάντσεθ; Ο Ισπανός μονάρχης έθεσε σε ισχύ το άρθρο 99 του Συντάγματος, που προβλέπει ένα ενδιάμεσο διάστημα δύο μηνών από την ανάθεση της διερευνητικής εντολής, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σήμερα λοιπόν λήγει το διάστημα αυτό και αύριο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το διάταγμα για τη διεξαγωγή εκλογών και τη διάλυση των Σωμάτων του Κοινοβουλίου. Από την Τετάρτη 25 του μηνός θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ