Έτσι θα σώσει την ΔΕΗ ο Κωστής Χατζηδάκης - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Έτσι θα σώσει την ΔΕΗ ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής έκανε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ διότι άφησε την ΔΕΗ να διολισθήσει στα χρέη.

Παράλληλα ο κ. Χαρτζηδάκης προανήγγειλε μερική ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους οι καταναλωτές.

Τα μέτρα στήριξης της ΔΕΗ όπως τα ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης:

Εμείς σε αντίθεση με τη «μισή ΔΕΗ» του κ. Τσίπρα, θα παλέψουμε για μια μεγαλύτερη και ισχυρή ΔΕΗ. Θα διαπραγματευθούμε για να μεγαλώσει η ΔΕΗ, για να ανέβει το μερίδιο της, γιατί μόνον έτσι θα επιτελέσει τον αναπτυξιακό της ρόλο.
Επιδιώκουμε την κατάργηση των ΝΟΜΕ. Δεν είναι δυνατόν η εταιρία να πουλάει κάτω του κόστους και να δουλεύει υπέρ των ανταγωνιστών της.
Να κλείσει το θέμα των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και τα χρήματα αυτά να αποδοθούν στη ΔΕΗ, διότι θα αποτελέσουν μια σημαντική ένεση ρευστότητας.
Το ίδιο θα κάνουμε, κατόπιν συνεννόησης με τις ευρωπαϊκές αρχές, και για τους πόρους από τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος, που επίσης πρέπει να αποδοθούν άμεσα.
Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση της ΔΕΗ προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες –για λόγους περιβαλλοντικούς, αλλά για να στηρίξουμε την ίδια την επιχείρηση και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Σε ότι έχει να κάνει για τον ΔΕΔΗΕ, ο κυβερνητικός σχεδιασμός επιβάλει την μερική ιδιωτικοποίηση του, με την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών που ειδικεύονται στα δίκτυα, «νέο business plan από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει σύντομα, ώστε η εταιρία να απαλλαγεί από το υπάρχον ασφυκτικό πλαίσιο και να μπορεί να λειτουργήσει με ευελιξία, αλλά και ανταγωνιστικά στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας. Βασικός πυλώνας του νέου business plan θα είναι η σταδιακή μετάβαση της εταιρίας στη μετά λιγνίτη εποχή».

Ενεργειακή πολιτική
Τα μέτρα που θα παρθούν όπως τα ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης:

  • Η περαιτέρω ιδιωτικοποιήση του ΑΔΜΗΕ.
  • Η απελευθέρωση και ενίσχυση της αγοράς ενέργειας.
  • Η επιτάχυνση της αξιοποίηση των υδρογονανθράκων γι’ αυτό και θα φέρουμε αμέσως στη Βουλή, τις νέες συμβάσεις για τα 4 «οικόπεδα» που υπολείπονται.
  • Η αντιμετώπιση της εκκρεμότητας με τα ΕΛΠΕ σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.
  • Η αξιοποίηση επίσης του ορυκτού και μεταλλευτικού μας πλούτου, με έμφαση στην περίπτωση των Σκουριών της Χαλκιδικής, όπου δίνουμε προτεραιότητα.
  • Οι πολιτικές για την ηλεκτροκίνηση, τους συσσωρευτές και την εξοικονόμηση ενέργειας με νέα προγράμματα, παράλληλα προς το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον.
  • Η ενίσχυση της αγοράς στις ΑΠΕ.
  • Και η ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών -ιδίως δε της Κρήτης, όπου διαβεβαιώνω πως θα υλοποιηθεί με όποιον τρόπο κριθεί προσφορότερος, αλλά σε κάθε περίπτωση, το ταχύτερο δυνατόν.
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ