Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το τρένο–εξπρές από Αθήνα – Χρ. Σπίρτζης: Είμαστε περήφανοι (ΦΩΤΟ + Video) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το τρένο–εξπρές από Αθήνα – Χρ. Σπίρτζης: Είμαστε περήφανοι (ΦΩΤΟ + Video)

Σε 4 ώρες ακριβώς έφτασε πριν από λίγο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης το τρένο που εκτελούσε το πρώτο δρομολόγιο εξπρές από την Αθήνα στη συμπρωτεύουσα. Στο τρένο επέβαινε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε ικανοποιημένος και σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η νέα γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη που εγκαινιάστηκε σήμερα, θα περιλαμβάνει δυο δρομολόγια. Μάλιστα, ο χρόνος που θα χρειάζεται ένα τρένο για να φτάσει από τη μια πόλη στην άλλη, θα μειωθεί σταδιακά και από 4 ώρες σήμερα, το τρένο θα φτάνει στον προορισμό του σε λιγότερο από 3 ώρες και 20 λεπτά.

Ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στα νέα δρομολόγια που θα αρχίσουν από τον Ιούνιο για Σκόπια και Βελιγράδι, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την έλευση περισσότερων τουριστών από τις βαλκανικές χώρες. Σημείωσε ακόμα πως με την ολοκλήρωση του σχεδίου ανάπλασης των σιδηροδρόμων, δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση αεροπλάνων για τη μετάβαση από και προς Θεσσαλονίκη από Αθήνα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι περήφανη για την ανάπλαση των σιδηροδρόμων. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τα έργα στο οδικό δίκτυο, αλλά για τα έργα στο σιδηροδρομικό είμαστε υπερήφανοι», κατέληξε.

Δ. Κ.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ