«Έφυγε» o πρώην υπουργός Οικονομικών Δ. Κουλουριάνος - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

«Έφυγε» o πρώην υπουργός Οικονομικών Δ. Κουλουριάνος

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κουλουριάνος. Υπήρξε σπουδαίος οικονομολόγος και διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, την περίοδο 1982-’83 στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και ευρωβουλευτής την περίοδο 1999-2004 με το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα.

Υπήρξε  ακόμα στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και αναπληρωτής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας όπου αναφέρει: «Εκφράζουμε την θλίψη μας για την απώλεια του Δημήτρη Κουλουριάνου. Εμβληματικού και διορατικού επιστήμονα με παγκόσμια ακτινοβολία και κύρος, ιστορικού στελέχους με τεράστια πολιτική διαδρομή γεμάτη αγώνες για την εμπέδωση της Δημοκρατίας και την ανάπτυξη της χώρας μας, υπόδειγμα οικογενειάρχη, περήφανου πατριώτη».

Συνεχίζοντας «Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη και φάρο για τις νεώτερες γενιές, το επιστημονικό και πολιτικό του έργο, το διορατικό του πνεύμα, η εντιμότητα, η παρρησία και το ήθος του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα το σκεπάσει. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ