Αγωνία για την 85 ΔΕΘ - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την διεξαγωγή της - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη Οικονομία

Αγωνία για την 85 ΔΕΘ – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την διεξαγωγή της

 

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 σχετικά με τις ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της 85ης ΔΕΘ «κατ’ αρχάς να γίνει η Έκθεση» αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα διεξαγωγής της στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Έσπευσε δε, να συμπληρώσει: «Eίμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση. Ακόμη, ανέφερε ότι «φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo ΑΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στην εφετινή διοργάνωση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «εμείς προσπαθούμε να διοργανώσουμε τη ΔΕΘ, πρέπει να τη διοργανώσουμε και σε αυτή την πορεία είμαστε. «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η έκθεση θα διεξαχθεί κανονικά, βεβαίως με τα πρωτόκολλα τα οποία ισχύουν πλέον σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με τις εκθεσιακές διοργανώσεις. Εκεί που θα πέσει το βάρος είναι το B2B, δηλαδή στις συναντήσεις μεταξύ των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Αν και η πορεία των κρουσμάτων θα καθορίσει τις οριστικές αποφάσεις, αυτές προσδιορίζεται να ληφθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο, εκτός κι αν τα επιδημιολογικά δεδομένα επισπεύσουν τις ανακοινώσεις. Εκείνη την εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η μεταφορά εκθεμάτων για το περίπτερο της Γερμανίας, που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης. Προς το παρόν οι Γερμανοί κινούνται στην προοπτική της διεξαγωγής καθώς είναι σε άμεση συνεννόηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ έχοντας υιοθετήσει τα πρωτόκολλα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ