Αγ. Παύλος: Έκλεισε λόγω παραγραφής η υπόθεση των χαμένων ενοικίων - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Αγ. Παύλος: Έκλεισε λόγω παραγραφής η υπόθεση των χαμένων ενοικίων

Του Κώστα Καντούρη

Με την απαλλαγή των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής έκλεισε σήμερα Τετάρτη η υπόθεση των… χαμένων ενοικίων του παραρτήματος του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, του γνωστού «Γαλλικού», στην οδό Φράγκων. Το νοσοκομείο για το οποίο το δημόσιο πλήρωνε ενοίκια μέχρι το 2008, δέκα χρόνια μετά την εγκατάλειψή του.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κάθισαν επτά μέλη των τελευταίων διοικήσεων του νοσοκομείου, μέχρι και ο τότε εκπρόσωπος εργαζομένων, κατηγορούμενοι για απιστία σε βάρος του δημοσίου. Η έρευνα ξεκίνησε το 2011, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι το ίδρυμα πλήρωνε στην καθολική αδελφότητα του «Ελέους του Βικεντίου του Παύλου», που είναι ιδιοκτήτρια του κτιρίου, ενοίκια, παρ’ ότι το νοσοκομείο είχε κλείσει από το 1999.  Σύμφωνα με την αρχική δίωξη πληρώθηκαν μέχρι το 2008 ενοίκια ύψους 488.000 ευρώ, δηλαδή 12.740 ευρώ τον μήνα, παρ’ ότι το κτίριο ήταν έρημο και το νοσοκομείο δεν λειτουργούσε.

Αρχικά κατηγορούμενοι ήταν 87 άτομα, μέλη διοικήσεων επί το πλείστον, όμως η μεγάλη πλειοψηφία απηλλάγη, επειδή τα ποσά των ενοικίων για τα οποία βαρύνονταν ήταν μικρά και οι πράξεις παραγράφηκαν ως πλημμεληματικές. Στο δικαστήριο σήμερα οι κατηγορούμενοι επιβαρύνονταν ο καθένας με ποσά άνω των 120.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος, για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν στην τελευταία θητεία του διοικητικού συμβουλίου, όμως με τον υπολογισμό της επιδότησης του δημοσίου, κρίθηκε ότι το ποσό που δόθηκε στη θητεία τους, δηλαδή η ζημία του δημοσίου, είναι μικρότερο των 120.000 ευρώ, επομένως η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Έτσι η υπόθεση παραγράφηκε λόγω παρέλευσης πενταετίας και οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ