Αθιβολή: Γευστικοί θησαυροί της Κρήτης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις

Αθιβολή: Γευστικοί θησαυροί της Κρήτης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Η κρητική κουζίνα, με τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη μοναδική της απλότητα, αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Αυτή την απλότητα, τη φιλοξενία και την παράδοση της Κρήτης , συναντά κανείς στο εστιατόριο «Αθιβολή» στα Λαδάδικα, το οποίο ξεχωρίζει, εδώ και δέκα χρόνια, χάρη στην ποιότητα των προϊόντων και των ξεχωριστών του εδεσμάτων. Αθιβολή σημαίνει σκέψη, συζήτηση και το περιβάλλον του εστιατορίου «ανοίγει» την όρεξη τόσο για επικοινωνία, όσο και για νοστιμιές που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.

Στο μενού εμπεριέχονται γνωστά πιάτα, όπως αρνάκι από την Κρήτη, τυριά, στάκα, ξύγαλο, σαλιγκάρια, σταμναγκάθι, πετεινοί, απάκι, λουκάνικο ξυδάτο, και μια τεράστια ποικιλία από χειροποίητα μεζεδάκια που αποτελούν αυθεντικές επιλογές του κρητικού εδεσματολογίου. Στο εστιατόριο προσπαθούν καθημερινά να βελτιώνουν τα πιάτα και τις υπηρεσίες τους, «στα πλαίσια πάντα της παράδοσης και της κρητικής φιλοξενίας», όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν την κρητική κουζίνα; Υπάρχουν ομοιότητες με τις τοπικές γεύσεις;

Οι πελάτες μας υποδέχονται πολύ ζεστά τις κρητικές γεύσεις. Η κρητική κουζίνα έχει ελάχιστα έως καθόλου μπαχαρικά, στηρίζεται καθαρά στην ποιότητα της γεύσης. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες πιο έντονες ή βαριές γεύσεις. Όλες όμως γίνονται αποδεκτές και υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους πελάτες μας.

Τι σημαίνει για εσάς παραδοσιακή κρητική κουζίνα; Επιχειρείτε το «πάντρεμα» των γεύσεων Κρήτης και Θεσσαλονίκης;

Σημαίνει σεβασμός. Σημαίνει να μπορείς να μεταδίδεις τις γεύσεις και την παράδοση στο σύνολό της. Δεν επιλέγουμε να «παντρεύουμε» γεύσεις . Διατηρούμε τις γεύσεις μας αμιγώς κρητικές, «πεντακάθαρα» παραδοσιακές. Η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω «Κρήτη» είναι η λέξη ποιότητα και παράδοση. Ακριβώς έτσι πρέπει να διατηρείται και η κουζίνα.  Ένα πιάτο δε μπορεί να είναι συγχρόνως παραδοσιακό και μοντέρνο. Τα πραγματικά κρητικά φαγητά δε σερβίρονται σε γκουρμέ ή μοντέρνα εστιατόρια.

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας και πιάτα προτιμούν συνήθως οι πελάτες σας;

Γαμοπίλαφο, γίδα κοκκινιστή, αρνιά από την Κρήτη, τυριά, όλα τα πιάτα μας είναι από Κρήτη. Οι πελάτες επιλέγουν κυριολεκτικά τα πάντα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως προτιμούν λίγο περισσότερο τα μαγειρευτά φαγητά από τα υπόλοιπα. Φυσικά όμως, έχουμε και γλυκά, όπως η σφακιανή πίτα την οποία παραγγέλνουν σχεδόν όλοι, ακόμη και πριν τελειώσουν το φαγητό τους. Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας και σας περιμένουμε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ