Αθωώθηκε και επανέρχεται στη θέση του ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Κοινωνία

Αθωώθηκε και επανέρχεται στη θέση του ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Αθώωσε κατά πλειοψηφία δύο προς έναν και με αντίθετη εισαγγελική πρόταση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, που εδώ και δύο χρόνια είναι σε παύση λόγω της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης των 7 μηνών φυλάκισης για δωροδοκία. Η υπόθεση είχε κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, όμως επέστρεψε στο δικαστήριο ύστερα από αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

«Δεν πλήρωσαν κανέναν, του έδωσα εγώ και άλλοι επιχειρηματίες δανεικά τις 15.000 ευρώ για να δουλέψει το χιονοδρομικό κέντρο και τα επέστρεψε. Γι’ αυτό είχε και αποδείξεις. Είναι δυνατόν να πάρω μίζα με αποδείξεις», διερωτήθηκε στην απολογία του ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος μετά τη σημερινή απόφαση θα κινήσει τις διαδικασίες για να επανέλθει στη θέση του, μετά την αργία και την παύση που του επιβλήθηκε λόγω της καταδικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την κατάθεση του μηνυτή που είχε αναλάβει με διαγωνισμό τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν από το 2011, ο αντιπεριφερειάρχης ως πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Πέλλας» που διαχειριζόταν το χιονοδρομικό, του ζητούσε διαρκώς χρήματα για να διευκολύνει τη λειτουργία του κέντρου και την εκμετάλλευση της επιχείρησής του. Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστήριξε του είχε καταβάλει σε διάφορα διαστήματα ποσά, όταν διαπίστωνε ότι ο αντιπεριφερειάρχης έβαζε διάφορα εμπόδια και συγκεκριμένα δεν φρόντιζε ούτε για τον αποχιονισμό του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο, με συνέπεια να είναι σχεδόν αδύνατη η προσέγγιση από επισκέπτες και σκιέρ. Κατά τη διάρκεια της δίκης πάντως κατατέθηκε από επαγγελματίες ότι πράγματι εκείνοι έδωσαν χρήματα στον αντιπεριφερειάρχη για να συμπληρωθεί το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου ο ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου να μπορέσει να το λειτουργήσει και πράγματι ήταν δάνειο.

Πάντως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφτηκε ότι επί χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια με την ανοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. Μάλιστα ο μηνυτής ανέλαβε τη διαχείρισή του γνωρίζοντας ότι είναι παράνομο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ