Αθώοι οι ορκωτοί που δεν έβλεπαν την υπεξαίρεση - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Αθώοι οι ορκωτοί που δεν έβλεπαν την υπεξαίρεση

Του Κώστα Καντούρη

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις ορκωτοί ελεγκτές οι οποίοι παρ’ ότι είχαν την ευθύνη του ελέγχου των οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης την επίμαχη περίοδο των σκανδάλων, δεν διαπίστωσαν τίποτε επιλήψιμο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε αθώους με το σκεπτικό ότι δεν είχαν δόλο στις ελλιπείς εκθέσεις τους.

Διαβάστε σχετικά: Στο εδώλιο τέσσερις ορκωτοί ελεγκτές που βεβαίωναν το «καλώς έχειν» των οικονομικών στην περίοδο της υπεξαίρεσης

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ύστερα από δύο εισαγγελικές έρευνες. Μία που αφορούσε την ευθύνη των ορκωτών για το έλλειμμα της πάγιας προκαταβολής και ότι διαβεβαίωναν το “καλώς έχει” και μία για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης και ότι στις εκθέσεις τους δεν είχαν παρατηρήσει οτιδήποτε επιλήψιμο.

Στις απολογίες τους οι ορκωτοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν άλλες δυνατότητες ελέγχου. Όμως δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι δεν έκαναν παρατηρήσεις για το γεγονός ότι δεν εφαρμοζόταν το διπλογραφικό σύστημα, όπως και ότι υπήρχαν διάφορες σε αποδείξεις και ταμείο. Ένας ελεγκτής ανέφερε πως είχε επισημάνσεις στην έκθεσή του, οι οποίες τέθηκαν υπόψη του δημοτικού συμβουλίου όμως δεν έγινε τίποτε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ