Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Σήμερα εκλέγεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Σήμερα εκλέγεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στις 10.30 το πρωί θα ξεκινήσει στη Βουλή η διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, την οποία πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί σήμερα, με ευρεία πλειοψηφία 264 ψήφων, ενώ θυμίζουμε ότι χρειάζεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200. Την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα υπερψηφίσουν εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 αναμένεται να ψηφίσουν «παρών».

Οι ψήφοι ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν τις 266 κανονικά. Όμως, απών από την ψηφοφορία θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς βρίσκεται σε ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει επιστολή στη Βουλή με την οποία θα αναφέρει ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε την κυρία Σακελλαροπούλου.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα απουσιάζει από την ψηφοφορία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, λόγω του λιποθυμικού επεισοδίου που είχε χθες κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και της εισαγωγής του στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς». Ο κ. Αλεξιάδης χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο τη νύχτα για προληπτικούς λόγους.

Ο Κώστας Τασούλας θα ανακοινώσει στη νέα ΠτΔ την εκλογή της

Μετά την ψηφοφορία, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μαζί με τους αντιπροέδρους, θα μεταβούν στο γραφείο της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας έτσι ώστε να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή της στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, θα γίνει στις 14 Μαρτίου στη Βουλή. Η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου ολοκληρώνεται μια ημέρα νωρίτερα, στις 13 Μαρτίου. Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά την ορκωμοσία της θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής με τον κ. Παυλόπουλο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ