, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλ. Αναγνωστόπουλος: Ευγνώμων για όσα έζησα, μια μέρα θα επιστρέψω

Η φετινή σεζόν για τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο ήταν χρονιά εκπλήρωσης των ονείρων του. Η παρθενική του συμμετοχή στη Super League με τον Άρη ήταν κάτι που ονειρεύονταν από όταν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου όπως εξομολογείται κι ο ίδιος στην συνέντευξή του στην Κafitsa θα θυμάται για πάντα τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
Συνέντευξη στον ΘΩΜΑ ΜΙΧΟ
Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος αν και μόλις 24 ετών ήταν από τους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές του Αρη τη σεζόν που πέρασε, έχοντας ζήσει σχεδόν τα πάντα στα τρία χρόνια που υπηρέτησε τον σύλλογο.  Στα όσα ενδιαφέρονται λέει στην «K» Ο ίδιος αποκάλυψε πως κατόπιν επιθυμίας του θα αποχωρήσει από τους Κίτρινους, παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο για μία ακόμα χρονιά.
Tι γεύση σου άφησε η φετινή χρονιά, η πρώτη σου στη Super League;
Το πρόσημο μόνο θετικό μπορεί να είναι από τη στιγμή που η ομάδα εξασφάλισε τον βασικό της στόχο που ήταν η έξοδος στο Europa League, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Σε προσωπικό επίπεδο δεν νιώθω πλήρης, γεμάτος, νομίζω πως στα τελευταία δύο παιχνίδια θα μπορούσα να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό δεν έγινε, ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα. Παρόλα αυτά, έχω πολύ όμορφα συναισθήματα και νιώθω χαρούμενος που έζησα όλη αυτή τη χρονιά ως επαγγελματίας σε αυτή την ομάδα και σε αυτό το γήπεδο με τον κόσμο του Άρη.
Αλέξανδρε, μοιάζει να έχεις μια πικρία για το γεγονός πως δεν πήρες ίσως τον χρόνο συμμετοχής που θα περίμενες. Παρόλα αυτά δεσμεύεσαι με συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, ποιοι οι στόχοι και τα πλάνα σου ενόψει της νέας σεζόν;
Ναι, έχω συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, όμως μετά από συζήτηση που είχα με τους ανθρώπους της ομάδας και τον προπονητή αποφασίσαμε από κοινού να λύσουμε το συμβόλαιο αυτό. Θέλω να πάω σε ένα κλαμπ που θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έζησα στον Άρη και εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον να ξανασμίξουν οι δρόμοι μας.
Άρα έχεις βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου;
Είμαι πολύ κοντά. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μία ομάδα, συζητάμε και βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.
Ποια στιγμή της φετινής χρονιάς σου έμεινε πιο έντονα χαραγμένη στο μυαλό;
Σημαντικότερη στιγμή και αυτή που θα μου μείνει αξέχαστη είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στη Κρήτη. Προερχόμασταν από τέσσερα αρνητικά σερί αποτελέσματα, το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό και καταφέραμε σε ένα τρελό παιχνίδι να πάρουμε τη νίκη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Μια νίκη κομβική αφού εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεσή μας που μας χάρισε στο τέλος μια θέση εντός της πεντάδας. Φυσικά, μία ακόμα στιγμή που θα μου μείνει αξέχαστη είναι το ντεμπούτο μου. Είναι ευλογία για κάθε ποδοσφαιριστή να το ζήσει αυτό σε μία τόσο μεγάλη ομάδα.
Νιώθεις πως ένα όνειρό σου να έχει εκπληρωθεί μέσω της παρθενικής σου συμμετοχής στη Super League;
Για ποιον ποδοσφαιριστή κάτι τέτοιο δεν συνιστά όνειρο; Ετσι και για μένα. Το πέτυχα αυτό με τον Άρη. Αυτό όμως δεν αποτελεί το μεγαλύτερο όνειρό μου. Εχω πολλά ακόμα όνειρα που δουλεύω καθημερινά για να τα εκπληρώσω.
Κατά πόσο μπορεί να αντλήσει δύναμη ένας τερματοφύλακας που γνωρίζει πως αποτελεί την δεύτερη επιλογή για μία ομάδα;
Από την αρχή της καριέρας μου γνώριζα πως η θέση που επέλεξα είναι η δυσκολότερη στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που έχει να κάνει ένας τερματοφύλακας είναι να κλείνει τα αυτιά του, να δουλεύει, να βάζει στόχους και να περιμένει την ευκαιρία του. Να μπει και να αποδείξει πως αξίζει και πως είναι έτοιμος να πάρει όλα όσα δικαιούται και δουλεύει γι’ αυτά χρόνια. Εκτός από τη σωματική όμως ετοιμότητα, θέλει και ψυχολογική και είναι εξίσου σημαντική.
Είσαι από τους παλιότερους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Άρη αν και σε νεαρή ηλικία. Πόσο άλλαξαν τα πράγματα σε αυτά τα τρία χρόνια που είσαι στον σύλλογο έχοντας ζήσει σχεδόν τα πάντα, απογοητεύσεις, αλλά και μεγάλες επιτυχίες;
Όντως, τρία χρόνια ήμουν στον Άρη. Κάθε χρόνο η ομάδα έκανε πολλά βήματα προόδου, σε οργάνωση, στόχους. Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα έκανε άλματα. Άλλαξαν πολλά, θέλει δουλειά αυτό και το πιστώνεται πρώτα ο πρόεδρος. Υπάρχει η κατάλληλη νοοτροπία και εύχομαι στον Άρη να συνεχίσει έτσι και η πορεία του κάθε χρόνο να είναι ολοένα και πιο ανοδική.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.