Αλέξης Τσίπρας: Δεν ήξερα τι ήταν το κόκκινο τηλέφωνο όταν μπήκα στο Μέγαρο Μαξίμου - Karfitsa.gr
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Δεν ήξερα τι ήταν το κόκκινο τηλέφωνο όταν μπήκα στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα όπως το προσφυγικό και η χρεοκοπία της χώρας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Alpha o Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να ξανακερδίσουμε τις εκλογές για να πάει η χώρα δυο βήματα πιο μπροστά και να δώσουμε ένα μέλλον στους πιο αδύναμους, τους πολλούς». Σε ότι έχει να κάνει με την δήλωσή του για τους «αρμούς της εξουσίας» ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «Μιλάω για την εκτελεστική εξουσία και αν δεν απομονωνόταν μόνο η φράση θα γινόταν κατανοητό ότι αναφέρθηκα στο ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε στην Διοίκηση του κράτους. Ενα κράτος λάφυρο που εμπόδισε την προσπάθειά μας την πρώτη 4ετία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Οταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα τι ήταν το κόκκινο τηλέφωνο. Σήμερα όμως όλοι μας έχουμε συσσωρευμένη εμπειρία. Δεν αρκεί να έχεις τη βούληση αλλά χρειάζεται και το πώς δηλαδή θα εφαρμόσεις το σχέδιο, το πρόγραμμα σου» και συμπλήρωσε παράλληλα πως «Κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία είναι η μόνη απάντηση στο κομματικό κράτος που δημιούργησαν οι προηγούμενοι».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «Πριν αναλάβουμε εμείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης και μέσα σε μια νύχτα με μια υπογραφή έβαλε τους δικούς του στην διοίκηση. Οι τεχνοκράτες οφείλουν να είναι άρτια εκπαιδευμένοι και να λειτουργούν όχι με βάση το κομματικό συμφέρον αλλά με βάση το τι ορίζει το Σύνταγμα. Δεν μπορεί να είναι ρουσφέτια του παλιού πολιτικού συστήματος σε αυτό αναφερόμουν όταν μίλησα για τους «αρμούς» της εξουσίας».

Για τη νέα ονομασία του κόμματος ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «Σημασία δεν έχει μόνο η μαρκίζα αλλά και το περιεχόμενο. Πρώτα θα βάλουμε περιεχόμενο και μετά μαρκίζα. Με τόλμη κάνουμε απολογισμό του έργου μας, είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας. Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές για τη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους».

Για το προσφυγικό ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι

«ένα θέμα ποιος φταίει για τις προσφυγικές ροές και ποιος για το ότι κλείσανε τα σύνορα. Από τη στιγμή που άλλαξε η κυβέρνηση όμως πρέπει να συνειδητοποίησαν ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ασκούμε κριτική για το πώς το διαχειρίζεται το πρόβλημα η ΝΔ. Εγώ δεν έχω κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη ούτε για το προσφυγικό ούτε για τα εθνικά θέματα»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ