Αλέξης Τσίπρας: Σημαντικές πιθανότητες να μην μειωθούν οι συντάξεις - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Ροή

Αλέξης Τσίπρας: Σημαντικές πιθανότητες να μην μειωθούν οι συντάξεις

Της Βιβής Ανδρίτσου 

Μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η επικείμενη  μείωση των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου του 2019. Ερωτηθείς για το θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διευκρίνισε ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και έχει αυστηρή επιτροπεία, είναι όμως χώρα της Ευρωζώνης. «Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης παραδίδουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο στην Ε.Ε. προκειμένου να εξεταστεί αν επιτυγχάνονται οι στόχοι. Αυτό που περιέγραψα χτες συμβαίνει με όλες τις χώρες, που βγάζουν προϋπολογισμούς. Το ίδιο γίνεται και με την Ιταλία. Εμείς θα καταθέσουμε τον δικό μας έχοντας καλύτερη εικόνα για την επίτευξη τους στόχου για πλεόνασμα 3,5%., οπότε θα αναιρεθεί το βασικό επιχείρημα του ΔΝΤ για την εφαρμογή του πακέτου των περικοπών. Δεν θα προβούμε σε καμία περίπτωση σε μέτρα που θα άρουν την δημοσιονομική εξυγίανση ή τον πυρήνα μεταρρυθμίσεων όπως η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που μας έδωσε το υπερπλεόνασμα», είπε και πρόσθεσε: «Η περικοπή στις συντάξεις δεν θα έχει καμία επίπτωση στη δομή, θα το εξηγήσουμε κι αυτό στους εταίρους μαζί με τα άλλα επιχειρήματα και πιστεύω ότι έχουμε σημαντικές πιθανότητες να πετύχουμε αυτό που πρέπει»

Πηγαίνουμε με σχέδιο

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εμφατικά στη συνέντευξη τύπου ότι τα μέτρα από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε.«Εμείς χτες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε. Ο πρωθυπουργός είπε πως το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε και αφορά τα επόμενα τρία χρόνια είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 Θέλουμε δομική αλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν μέχρι τέλους του 2018 προκειμένου να εφαρμοστούν από 1/1/2019. «Εξαίρεση ο ΕΝΦΙΑ, γιατί δεν θέλουμε μόνο σταδιακή μείωση, αλλά δομική αλλαγή του. Ο σχεδιασμός για τον ΕΝΦΙΑ είναι να μην είναι ένα λαϊκό χαράτσι, αλλά να αφορά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέδιο να τα ακυρώσει αυτά και να εφαρμόσει σχέδιο Πινοσέτ, ας το πει», ανέφερε

Σε 2,5 χρόνια στις αγορές

«Χτίσαμε «μαξιλάρι» ρευστότητας που διασφαλίζει όταν η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βγει στις αγορές σε 2,5 χρόνια. Έχουμε την πολυτέλεια για τα επόμενα 2,5 να μην απασχολεί αν οι αγορές βρίσκονται στην «κατάλληλη στιγμή». Αν δεν είχαμε χτίσει το «μαξιλάρι» ρευστότητας, σήμερα θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτό που εύχεται η αντιπολίτευση, σε ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο», επισήμανε ο κ.Τσίπρας.

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ