Αλέξης Τσίπρας: H Βόρεια Ελλάδα προτεραιότητα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Πολιτική Ροή

Αλέξης Τσίπρας: H Βόρεια Ελλάδα προτεραιότητα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Του Γιάννη Νάκου 

Για μια Διεθνή Έκθεση η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη που είχε με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας.

«Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η  Βόρεια Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της βιομηχανικής ανάπτυξης, η «καρδιά» της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.  Ο κ Τσίπρας  ανέφερε, ότι η σύσκεψη γίνεται προκειμένου αυτό το σχέδιο να περιέχει και τις δικές τους προτάσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίλυσή του μετά από πολλά χρόνια θα αποφέρει τεράστια οφέλη και θα ενισχύσει τον ρόλο και το κύρος της χώρας στη διεθνή σφαίρα.”Είναι μια λύση που κατοχυρώνει της ιστορία της Μακεδονίας μας” τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Επίσης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι η ΗΠΑ, καθώς και η 83η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας ενώ ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη θα έχει μια ραγδαία ανάπτυξη στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ