Αλλάζει ονομασία και το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Αλλάζει ονομασία και το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ

Το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας του κυβερνώντος κόμματος (SDSM) εξετάζει ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Nezavisen Vesnik».

Όπως τονίζεται, από «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας» που είναι σήμερα, ενδέχεται να αλλάξει σε «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Βόρειας Μακεδονίας» ή σκέτο «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν αποκλείεται το κόμμα να συμμετάσχει στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία, που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες, με το νέο όνομα.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, η αλλαγή της επωνυμίας του κόμματος ίσως να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του επικείμενου συνεδρίου του SDSM που η διεξαγωγή του έχει οριστεί για τις 3 Μαρτίου. Στο συνέδριο αναμένεται να οριστεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Η «Nezavisen Vesnik» υπογραμμίζει επίσης ότι αναζητείται λύση και για την επωνυμία της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της χώρας, η οποία τώρα ονομάζεται «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» (MANU). Μία από τις λύσεις που εξετάζονται, αναφέρει η εφημερίδα, είναι μετονομαστεί σε «Εθνική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» (NANU).

Πηγή: naftemporiki

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ