Αλλαγές στην τουριστική πολιτική ζητεί ο ΣΕΤΕ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Αλλαγές στην τουριστική πολιτική ζητεί ο ΣΕΤΕ

Οι συνθήκες είναι ώριμες για μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές στην τουριστική πολιτική της χώρας, έτσι ώστε ο κλάδος να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην εθνική οικονομία.

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

«Το τέλος του 2019 βρήκε τη χώρα σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας. Είναι γεγονός ότι κλείνει η παρατεταμένη περίοδος κρίσης και έχουν μπει οι βάσεις που θα οδηγήσουν σε μια σταθερή, βιώσιμη, αναπτυξιακή φάση. Ο τουρισμός σε αυτή την προσπάθεια εξακολουθεί και είναι ανθεκτικός και παραμένει βασικός παραγωγικός πυλώνας της χώρας», αναφέρει ο κ. Ρέτσος και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις σημαντικότερες τουριστικές χώρες διεθνώς, γεγονός που σηκώνει ψηλά τον πήχη και τις προσδοκίες για τον τομέα. Ως εκ τούτου, στις προτεραιότητες όλων πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδίου που θα δείξει την πορεία προς το μέλλον και να ξεκινήσει μια σειρά βασικών δομικών αλλαγών».

Ανοιχτά μέτωπα

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και συμπληρώνει ότι «είναι ευκαιρία να κλείσουν τα παρατεταμένα ανοιχτά μέτωπα για τον τομέα, με τη διαμόρφωση ενός μίγματος πολιτικής, που θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και ενδεικτικά θα περιλαμβάνει μείωση του ΦΠΑ (σε διαμονή, εστίαση και εγχώρια μεταφορά επιβατών), αποκλιμάκωση της φορολόγησης της εργασίας, κατάργηση του φόρου διαμονής, ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και τη χάραξη ενός απλού και φιλο-επενδυτικού χωροταξικού πλαισίου».

Τέλος, πρέπει σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο «να εισέλθουμε πλέον σε μια νέα εποχή συνεννόησης, συναντίληψης και συγκροτημένων στρατηγικών συνεργασιών προς όφελος όλων».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ