Αλ. Χαρίτσης: Πανικόβλητη η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδέσει τον κοροναϊό με το προσφυγικό - Karfitsa.gr
Uncategorized

Αλ. Χαρίτσης: Πανικόβλητη η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδέσει τον κοροναϊό με το προσφυγικό

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει το προσφυγικό με τη δημόσια υγεία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε δήλωσή του, σημείωσε πως «η πανικόβλητη προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών, αφού τους έχουν ήδη αφαιρέσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, έχει στόχο τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών και την αφύπνιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων».

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το «ανεδαφικό σχέδιο για κλειστά κέντρα-φυλακές» και τόνισε πως «απέναντι στη βία και τη ρατσιστική της ρητορεία θα βρει τους ίδιους τους νησιώτες», που «εδώ και πέντε χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών κι έχουν γίνει γνωστοί διεθνώς για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους».

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως η κυβέρνηση «αντιμέτωπη με το μπάχαλο που η ίδια δημιούργησε και χωρίς κανένα σχέδιο αποτελεσματικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προσφυγικού, καταφεύγει στη χρήση ωμής βίας ενάντια στους πολίτες των νησιών».

Ο ίδιςο συμπλήρωσε πως «οι επιθέσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση για διάλογο και καμία πρόθεση να προχωρήσει στη μόνη λύση που μπορεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση: Την αποσυμφόρηση των νησιών».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ