Ανακαλείται βρεφικό καθισματάκι λόγω θανάτων βρεφών - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Ανακαλείται βρεφικό καθισματάκι λόγω θανάτων βρεφών

Ανακαλούνται παγκοσμίως 4,7 εκατομμύρια βρεφικά καθισματάκια της Fisher-Price «Rock ‘n Play Sleeper», επειδή σχετίστηκαν με 32 θανάτους βρεφών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

H ανάκληση αφορά 4,7 εκατομμύρια ρηλάξ σε όλο τον κόσμο και έγινε ύστερα από συνεννόηση με τις αμερικανικές Αρχές, καθώς συσχετίζεται με τον θάνατο 32 βρεφών την τελευταία δεκαετία.

Όπως γράφει η Fisher-Price στον λογαριασμό της στο Twitter, «αποσύρει οικειοθελώς όλες τις μονάδες του (ρηλάξ) Rock ‘n Play Sleeper». Αιτία γι’ αυτό είναι «οι αναφορές για θανάτους βρεφών στις συγκεκριμένες μονάδες». Οι θάνατοι συνέβησαν «όταν τα βρέφη άλλαξαν θέση στο ρηλάξ επειδή δεν ήταν δεμένα ή υπό άλλες συνθήκες».

Η Fisher-Price προσθέτει ότι «εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την ασφάλεια όλων των προϊόντων μας». Ωστόσο σε συνεργασία με την αμερικανική Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) αποφάσισε «πως η οικειοθελής απόσυρση είναι η καλύτερη λύση».

Όλα τα βρέφη που είχαν αλλάξει πλευρό και είχαν χάσει τη ζωή τους, βρίσκονταν στο ρηλάξ ΧΩΡΙΣ να είναι δεμένα. Επιπλέον όλα είχαν ηλικία 3 μηνών και πάνω.

Επειδή, όμως, υπήρχαν πληροφορίες και για άλλους θανάτους, η CPSC αρχικά συνέστησε στους γονείς να πάψουν να χρησιμοποιούν το προϊόν μόλις το μωρό τους γίνει 3 μηνών. Εναλλακτικά θα έπρεπε να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν μόλις άρχιζε να αλλάζει θέση μόνο του.

Όπως εξηγεί η CPSC σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τα βρέφη που πέθαναν «γύρισαν από την πλάτη στο στομάχι τους ή στο πλάι». Η CPSC προσθέτει ότι περισσότερα από 30 βρέφη πέθαναν από το 2009 όταν το συγκεκριμένο ρηλάξ εισήχθη στις ΗΠΑ. Και συνιστά στους γονείς να πάψουν αμέσως να το χρησιμοποιούν.

Πηγή: Iatropedia.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ