Αναστασία Χαλκιά: Η Κασσάνδρα πλέον δεν αντέχει άλλη πίεση - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Αναστασία Χαλκιά: Η Κασσάνδρα πλέον δεν αντέχει άλλη πίεση

«Η Κασσάνδρα πλέον δεν αντέχει άλλη πίεση», αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά με αφορμή τα διαδοχικά «μίνι» lockdowns στη Χαλκιδική.

Η κ. Χαλκιά επισημαίνει ότι η κατάσταση στη Χαλκιδική και ειδικά στην Κασσάνδρα με τη διαδοχική ισχύ των αυστηρότατων μέτρων υγειονομικής προστασίας των πολιτών με αφορμή την πανδημία του covid-19, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Συγκεκριμένα η κα Χαλκιά αναφέρει:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μου που υποφέρουν οικονομικά από την κρίση που επέφεραν τα διαδοχικά lock downs δηλώνω ότι Ήδη, οι δημότες έχουν δει τη σεζόν να καταρρέει και τα έσοδα τους να εκμηδενίζονται.

Και ερωτώ:

1.Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε χρόνο άμεσο και με υπευθυνότητα σε όλα τα παραπάνω καθώς η επιβολή των μέτρων για περισσότερο από έναν μήνα οδήγησε σε οικονομικό ναυάγιο το Νομό και ειδικά την τουριστική αγορά της Κασσάνδρας.

2.Γιατί η Χαλκιδική και η Κασσάνδρα έχουν στοχοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι ενώ κρούσματα παρουσιάζονται σε όλη την Ελλάδα;

Θα απαντήσουν η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ή θα μείνουν μετέωρα τα ερωτήματα αυτά, όπως αναπάντητη και μετέωρη έμεινε και η κοινή επιστολή που συνυπογράψαμε όλοι οι Δήμαρχοι της Χαλκιδικής και ο Αντιπεριφερειάρχης και την αποστείλαμε στον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά;

Αναλογίστηκε ποτέ κανείς στην Κυβέρνηση αν η απαξίωση της επιστολής μας πολλαπλασίασε την αγωνία των πολιτών;

3. Ποια μέτρα οικονομικής στήριξης και φοροελάφρυνσης σχεδιάζει να λάβει η Κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη των Χαλκιδικιωτών που επλήγησαν από τα διαδοχικά lock downs;

Είναι εξόχως σημαντικό να μην αφήσει η Κυβέρνηση τους πολίτες αβοήθητους και φυσικά δε θα δεχτούμε να μετακυλήσουν την ευθύνη στήριξής τους στους Ο.Τ.Α της Χαλκιδικής γιατί, δυστυχώς, και αυτό εύχομαι να το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση, τα Δημοτικά Ταμεία δεν αντέχουν να καλύψουν σχεδόν ούτε τις ανελαστικές δαπάνες.

4. Η υπεύθυνη Πολιτεία οφείλει να υπερασπίζεται στο ακέραιο το ρόλο της και να μη λειτουργεί άκριτα ή άδικα εις βάρος περιοχών που παραμένουν “καθαρές”.

Θα το πράξει;

Περιμένω.

Η αναστάτωση που προκαλείται στην τοπική κοινωνία και εκφράζεται έντονα από κάθε πλευρά με πρώτο αποδέκτη το Δήμο και τους Δημάρχους πρέπει να λήξει, τώρα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ