Ανδρέας Μανδρίνος: Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τεχνοκράτες για τον Τουρισμό - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Ανδρέας Μανδρίνος: Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τεχνοκράτες για τον Τουρισμό

Στη συνέντευξη του στην Karfitsa ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος αναφέρεται στις επιπτώσεις του τουρισμού από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη με την αστική συγκοινωνία την εγκληματικότητα και την έλλειψη καθαριότητας ενώ διαπιστώνοντας τις προσπάθειες που γίνονται από την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τη νέα διοίκηση του δήμου θεωρεί ότι η εικόνα της πόλης μπορεί να βελτιωθεί .

 Συνέντευξη στο Γιώργο Νεοχωρίτη

Κύριε πρόεδρε, πρόσφατα συναντηθήκατε με τον Πρωθυπουργό και αναφερθήκατε στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής δομής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτήν την αλλαγή ως τη δεύτερη σημαντικότερη μετά το νέο κτήριο του αεροδρομίου Μακεδονία. Πως οραματίζεστε αυτήν την αλλαγή?

Η Θεσσαλονίκη  είναι μια πόλη σταθμός για τον Τουρισμό που μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα  από ότι  είναι σήμερα  αν υπάρξει καίρια και καθολική αντιμετώπιση των αναγκών και κατάλληλη διαχείριση από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θεωρούμε ότι ο Οργανισμός χρειάζεται νέα δομή, αποτελούμενη από ικανούς τεχνοκράτες που θα συνεργαστούν με κορυφαίους επαγγελματίες του μάρκετινγκ σε ένα πολυετές πλάνο. Συνεργάτες έτοιμους να καταθέσουν projects και ιδέες  που θα υλοποιήσουν και θα αξιολογηθούν γι’ αυτές.

Αυτό είναι και το κλειδί για την ανάταξη του Τουρισμού στη  Θεσσαλονίκη. Άλλωστε το παράδειγμα το έδωσε ο ίδιος  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος  πλαισιώθηκε από ομάδα τεχνοκρατών για την διεκπεραίωση σημαντικών ζητημάτων και έθεσε στόχους και αξιολόγηση εντος 6μηνου.

Από τη θέση σας ως πρόεδρος στη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων πως θα ιεραρχούσατε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη?

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι η εικόνα της πόλης μας  είναι η καλύτερη διαφήμιση η δυσφήμηση  για τους επισκέπτες της και αυτό διότι όταν οι Τουρίστες επιστρέφουν στη χώρα τους περιγράφουν τις εικόνες που συναντούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Στα ξενοδοχεία γινόμαστε ακροατές παραπόνων για την ασφάλεια, την καθαριότητα και τη συγκοινωνία.

Τα σκοτεινά δρομάκια του κέντρου και η εγκληματικότητα που διακρίνονταν τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες ημέρες  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  είναι από τα θέματα που μας αναφέρουν με έκδηλη ανησυχία. Οφείλουμε βέβαια να παραδεχτούμε ότι από τις αρχές Αυγούστου η εικόνα της Θεσσαλονίκης άρχισε να αλλάζει ως προς τα κρούσματα εγκληματικότητας χάρη στις πιο συντονισμένες κινήσεις των Αστυνομικών Αρχών της πόλης. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η  εγκληματικότητα.

Οι επισκέπτες βλέπουν σκουπίδια σε δημόσιους χώρους στους δρόμου και στις πλατείες ακόμη και έξω από αρχαιολογικά μνημεία. Αναπόφευκτα αυτή η εικόνα τους απογοητεύει. Επίσης προσπαθώντας να περιηγηθούν στη Θεσσαλονίκη με την αστική συγκοινωνία ταλαιπωρούνται καθώς τα αστικά καθυστερούν στην έλευση τους.

 Η φετινή πτώση των διανυκτερεύσεων ήταν σημαντική για να επηρεάσει αρνητικά τους επαγγελματίες του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη?

Πράγματι οι διανυκτερεύσεις  έχουν σημειώσει πτώση. Προς το παρόν αυτά τα στοιχεία είναι ένα δείγμα γραφής που οφείλουμε να το αναλύσουμε, να το εκτιμήσουμε  και να προσπαθήσουμε να  το ανατρέψουμε όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε να μην αποτελέσει παγιότητα.  Από την πλευρά μας  κάνουμε ότι μπορούμε, αναβαθμίζοντας τα ξενοδοχεία μας με ανακαινίσεις και τροποποιήσεις ώστε να ικανοποιούν και τους  ποιο απαιτητικούς πελάτες. Παρά την μέχρι πρότινος αβάσταχτη φορολογία  οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να καταστήσουν ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις τους για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.   Ελπίζουμε ότι προς σ αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι άλλοι  φορείς του Τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Υπάρχουν νέες επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη από ξένα funds. Αυτές επηρεάζουν την λειτουργία των παραδοσιακών ξενοδοχείων στην πόλη?

Οι  νέες επενδύσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης καθώς ο πλουραλισμός  ξενοδοχείων ανεβάζει τον ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Υπάρχει χώρος για όλους στον Τουρισμό της Θεσσαλονίκης ωστόσο όλα κρίνονται από τη ζήτηση του προοριζόμουν η ζήτηση είναι μεγάλη καλύπτονται όλα τα προβλήματα γι αυτο το λόγο πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε για τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα του προορισμού.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ