Ανδρέας Μανδρίνος: Πράξεις ή καθρεφτάκια για ιθαγενείς; - Karfitsa.gr
Άρθρα

Ανδρέας Μανδρίνος: Πράξεις ή καθρεφτάκια για ιθαγενείς;

Πολλών αστέρων είναι η 83η ΔΕΘ. Πολλών πολιτικών άμεση η παρουσία. Πολλών επισκεπτών προορισμός η Θεσσαλονίκη. Αυτά τα πολλά όμως κινδυνεύουν να γίνουν λίγα, αν οι δεσμεύσεις και τα λόγια, δεν γίνουν πράξεις και έργα.

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας που κάθε χρόνο  περνούν από το βήμα της διεθνούς εκθέσεως για να μιλήσουν στις παραγωγικές τάξεις δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνουν το όραμα της Θεσσαλονίκης ως Μητρόπολης των Βαλκανίων πράξη.  Οι υποδομές που έχουν εξαγγελθεί για την πόλη αποτελούν πυροτεχνήματα της εκδήλωσης των εγκαινίων που το επόμενο διάστημα χάνονται στο ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Για εμάς τους επιχειρηματίες του τουρισμού όμως, το στοίχημα  με τον επισκέπτη είναι καθημερινό και δεν αναβάλλεται. Οι επισκέπτες  έρχονται όλο το χρόνο από κάθε γωνιά της γης για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και την ομορφιά της πόλης. Χρειάζεται όμως να μπορούν να μετακινηθούν  εύκολα, γρήγορα και άνετα, σε όλες τις περιοχές της πόλης που θέλουν να περιηγηθούν, με άρτιες αστικές υποδομές μεταφοράς. Χρειάζεται να αισθάνονται ασφάλεια όταν κινούνται μέρα ή νύχτα στο κέντρο της πόλης. Χρειάζεται να μπορούν να περπατήσουν στα πεζοδρόμια, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα ιστορικά μνημεία χωρίς να βλέπουν σκουπίδια.

Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία και άλλων  φορέων , έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να κάνουμε τον προορισμό ελκυστικό. Για την προσέλκυση των τουριστών αναβαθμίστηκε η ποιότητα των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, ανακαινίστηκαν ξενοδοχεία και δημιουργήθηκαν νέες κλίνες στην πόλη. Οι  προσπάθειες των ξενοδόχων για την ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας όμως δε φαίνεται να κινητοποίησαν την πολιτεία για να προχωρήσει άμεσα στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών.

Η έλλειψη βέβαια αυτών των υποδομών είναι απαγορευτική για τους τουρίστες υψηλών απαιτήσεων να επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη. Αν και κάποια από  τα ξενοδοχεία της πόλης μπορούν να υποστηρίξουν τη φιλοξενία αυτών των πελατών, για διακοπές πολυτελείας,  η ίδια η Θεσσαλονίκη αδυνατεί.

Θα υλοποιηθούν άραγε τα έργα υποδομών  ή θα προστεθούν και άλλα καθρεφτάκια για τους  Θεσσαλονικείς;

 

*Ο Ανδρέας Μανδρίνος είναι πρόεδρος της ΕΞΘ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ