Ανθρωποκτονία η αιτία θανάτου του Φλόϊντ βάση πορίσματος ανεξάρτητου ιατροδικαστή - Karfitsa.gr
Διεθνή

Ανθρωποκτονία η αιτία θανάτου του Φλόϊντ βάση πορίσματος ανεξάρτητου ιατροδικαστή

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέρει πως ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίτημα στον εγκέφαλο».

Η εξέταση στη σορό του Φλόιντ, έγινε από τον Μάικλ Μπάντεν, ο οποίος είχε αναλάβει και την εξέταση του Τζέφρι Έπστιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNNi.
Τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης διαφέρουν από τα αποτελέσματα του πρώτου πορίσματος που δόθηκε από τον ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν, ο οποίος «δεν είχε εντοπίσει αποδείξεις» που να δείχνουν ότι το θύμα είχε υποστεί «ασφυξία ή στραγγαλισμό» και ανέφερε πως ο θάνατος του Φλόιντ οφειλόταν στην κατάσταση της υγείας του και την πιθανότητα ύπαρξης οινοπνεύματος στο σύστημά του.
Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο αστυνομικός ο οποίος έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Φλόιντ, είχε το πόδι του στον λαιμό του θύματος για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, στα τελευταία 2 λεπτά και 53 δεύτερα ο Φλόιντ είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ