, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Σε λειτουργία θα τεθεί τις επόμενες ημέρες μέσω του TAXISNET η ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2019-2020.
Η υπηρεσία θα ανοίξει τις «πύλες» της από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος.
Για την υποβολή της αίτησης είσπραξης του επιδόματος ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μεταβεί στην ιστοσελίδα www.aade.gr και στη συνέχεια να επιλέξει την ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Στη συνέχεια, η είσοδος στην υπηρεσία χορήγησης του επιδόματος μπορεί να γίνει με δύο εναλλακτικούς τρόπους:
– Με την χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.
– Με πληκτρολόγηση του ΑΦΜ και του αριθμού ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Οδηγίες για την αίτηση

Στην ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος θέρμανσης θα υπάρχουν οι παρακάτω δύο επιμέρους εφαρμογές:
* Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους.
* Εφαρμογή Διαχειριστών – Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης και στη συνέχεια, αφού επιλέξει την εφαρμογή «Υποβολή Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης», να συμπληρώσει την σχετική αίτηση

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.