«Ανοίγουν» 35.000 θέσεις εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα – Η επιστολή Βρούτση σε Πατούλη - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

«Ανοίγουν» 35.000 θέσεις εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα – Η επιστολή Βρούτση σε Πατούλη

Το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το νέο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα περιλαμβάνει η Επιστολή, με την ένδειξη “εξαιρετικά επείγον”, που απέστειλε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη.

Ειδικότερα, ο Υπουργός ενημερώνει ότι σχεδιάζουν την υλοποίηση νέου κύκλου του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Τα έργα αυτά, όπως και όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα, δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των Δήμων (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κλπ).

Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσειςκατάρτισης.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ενδεικτικά, ο Υπουργός αναφέρει έργα που στοχεύουν:

• στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους,

• στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών,

• στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών,

• στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργού, το «νέο αναμορφωμένο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας» θα αφορά «35.000 ανέργους».

πηγή airetos.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ