Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι αγώνες του Σαββατοκύριακου – Τι αναφέρει το υφυπουργείο Αθλητισμού - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι αγώνες του Σαββατοκύριακου – Τι αναφέρει το υφυπουργείο Αθλητισμού

Σε πολλές χώρες του κόσμου, ειδικά στην Κίνα και την Ιταλία, η εξάπλωση του κορονοϊού έχει προκαλέσει ακυρώσεις αθλητικών συναντήσεων και διοργανώσεων για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Χθες, Πέμπτη 27/2, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι οι αγώνες του Σαββατοκύριακου θα γίνουν κανονικά.

Σήμερα, υπάρχει νέα ανακοίνωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού όπου αναφέρεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι αγώνες να αναβληθούν αν το κρίνει σκόπιμο η «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Με αφορμή την διεξαγωγή των προγραμματισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων τα προσεχή 24ωρα στην χώρα μας, το υφυπουργείο Αθλητισμού, προχώρησε στις ακόλουθες επισημάνσεις:

-Το πλαίσιο των καθημερινών εξελίξεων και τη συντεταγμένη αντιμετώπιση από την Πολιτεία, που αφορά στα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, τα εκτιμά και εισηγείται αναλόγως η «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» του Υπουργείου Υγείας, η οποία επιτροπή αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.

-Για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το δημόσιο συμφέρον έχει απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη αποφάσεων που ξεπερνούν την αθλητική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν άπτεται θεμάτων υγείας.

-Ο κ. Αυγενάκης παραμένει σε συνεχή επικοινωνία από χτες το μεσημέρι με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

-Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και εκτάκτου μέτρου στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες.

-Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν τα δεδομένα, που καταφθάνουν στους αρμοδίους, επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς.

-Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ηρεμία, υπευθυνότητα και προσοχή, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των αθλητικών φορέων της χώρας μας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ