Αντίθετη η ΟΕΕΘ στη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Κοινωνία Ροή

Αντίθετη η ΟΕΕΘ στη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία

*φωτογραφία αρχείου

Αντίθετη στη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης δηλώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνεται ότι η εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δήμου Παύλου Μελά “αποτελεί στρέβλωση για την αγορά, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και επιτρέπει την εμφάνιση φαινομένων λαθρεμπορίου και παρεμπορίου”. «Οι συνάδελφοί μας προσπαθούν να επιβιώσουν στις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά και να ανταπεξέρχονται σε όλες τους τις υποχρεώσεις προς το Δήμο, το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν την τεράστια γραφειοκρατία και τα συνεχώς αυξανόμενα κόστη στέγασης και λειτουργίας.

Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να θεσμοθετηθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης κυριακάτικης αγοράς όπου με την μορφή “γιουσουρούμ” θα πωλούνται την ημέρα της Κυριακής προϊόντα ανταγωνιστικά με αυτά των καταστημάτων αφαιρώντας όγκο εργασίας από αυτά ή ακόμα και απομιμητικά-λαθραία προϊόντα» τονίζουν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και εμπόρων. Παράλληλα εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν “οι συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη αγορά λειτουργούν με τους ίδιους όρους με τους καταστηματάρχες εκπληρώνοντας τις ίδιες υποχρεώσεις σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, Φ.Π.Α. κ.α.”.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ