Ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν - Karfitsa.gr
Διεθνή

Ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

Σε ανταλλαγή κρατουμένων προχώρησαν Ουάσιγκτον και Τεχεράνη. Σινο-αμερικανός ερευνητής, που είχε καταδικασθεί για κατασκοπεία στο Ιράν, πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Ιρανού επιστήμονα που κρατείται στις ΗΠΑ.

Ο Σιγιούε Γουάν είχε συλληφθεί στο Ιράν το 2016 με τις κατηγορίες «συνεργασίας με ξένες κυβερνήσεις». Ο Μασούντι Σολεϊμάνι, ειδικός στην τεχνολογία βλαστοκυττάρων, είχε συλληφθεί πέρυσι στο αεροδρόμιο του Σικάγου και είχε κατηγορηθεί για απόπειρα εξαγωγής βιολογικού υλικού στο Ιράν.

Και οι δύο άνδρες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που ο καθηγητής Μασούντ Σολεϊμάνι και ο κ. Σιγιούε Γουάγκ θα ενωθούν σύντομα με τις οικογένειές τους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «η απελευθέρωση Αμερικανών που κρατούνταν αιχμάλωτοι είναι ζωτικής σημασίας για την κυβέρνησή μου και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να φέρουμε στην πατρίδα όλους τους πολίτες μας που αδίκως κρατούνται στο εξωτερικό».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ