Αντικαθίσταται ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης σε Διαβατά και Μαγνησία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Αντικαθίσταται ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης σε Διαβατά και Μαγνησία

Σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας θα απαλλαγούν από το πρόβλημα διαρκούς υδροδότησης που τους ταλαιπωρούσε επί χρόνια.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη η διοίκηση της ΔΕΥΑΔΔ αποκαθιστά τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης που ήταν κατασκευασμένος από αμίαντο με αγωγό πολυαιθυλενίου τελευταίας γενιάς προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση.

Ο υφιστάμενος αγωγός αμιάντου είχε υποστεί πολλές ρωγμές κατά μήκος του με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά λίτρα νερού άσκοπα και να επηρεάζεται η πίεση της υδροδότησης σε νοικοκυριά που βρίσκονταν ψηλά σε ορόφους και σε υψομετρική διαφορά από τον αγωγό.

Στο μεταξύ οι διαρκείς διαρροές προκάλεσαν πρόβλημα και στην Εγνατία οδό που κινδύνευε με καθίζηση.

Μετά από παρέμβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑΔΔ έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση μεγάλου μέρους του αγωγού αμιάντου με σύγχρονο αγωγό πολυαιθυλενίου και το επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποκατασταθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις κοινότητες Διαβατών και Νέας Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου “Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και των επιχειρηματιών για τις ημέρες που θα διαρκέσουν οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού και δεσμευόμαστε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την τοποθέτηση του νέου αγωγού η ποσότητα της υδροδότησης στις περιοχές θα είναι άριστη”.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ