Αντιπλημμυρική θωράκιση και έργα οδοποιίας στο Δήμο Χαλκηδόνος με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Ροή

Αντιπλημμυρική θωράκιση και έργα οδοποιίας στο Δήμο Χαλκηδόνος με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Γιάννης Τσουκνιδάς υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 580.000 €, που αφορά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Χαλκηδόνος αλλά και την ευρύτερη περιοχή στο δυτικό τμήμα της Αντιπεριφέρειας Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πίστωση του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μέχρι το ύψος των 300.000 € και από από Ιδίους Πόρους του Δήμου Χαλκηδόνος για το υπόλοιπο της προϋπολογιζόμενης δαπάνης, ύψους 280.000,00 €.
Σύμφωνα με την σύμβαση θα πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης πλημμυρικών νερών στην επαρχιακή οδό Κουφαλίων – Χαλκηδόνας ενώ ταυτόχρονα χρηματοδοτείται και μελέτη προκειμένου να κατασκευασθεί ο οδικός κόμβος Μικρού Μοναστηρίου στην παλαιά Εθνική Οδό, στη διασταύρωση Χαλκηδόνας – Λουδία με το Μικρό Μοναστήρι.

Τόσο η κα. Πατουλίδου όσο και ο κ. Τσουκνιδάς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που οδήγησαν στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που σκοπό έχει την ασφαλή κυκλοφορία των τροχοφόρων στην επαρχιακή οδό Κουφαλίων – Χαλκηδόνας, που υφίσταται διαρκώς πλημμύρες σε έντονες βροχοπτώσεις, ενώ τόνισαν ότι η μελέτη του κόμβου Μικρού Μοναστηρίου, θα βελτιώσει σημαντικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες προς όφελος τόσο των κατοίκων του δήμου όσο και των διερχόμενων τροχοφόρων. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία μεταξύ τους, χάρη στην οποία, μικρής κλίμακας αλλά μεγάλης σημασίας έργα επιτέλους πραγματοποιούνται, παρά την περιορισμένη χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ