ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Το νέο συγκρότημα που μας αναστατώνει - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Το νέο συγκρότημα που μας αναστατώνει

Οι «Άνω Κάτω» είναι το νέο, λαϊκό συγκρότημα έκπληξη με βάση τη Θεσσαλονίκη, που προκαλεί αίσθηση σε κάθε live του. Οι διασκευές τους αγαπήθηκαν από ραδιόφωνα και dj’s, αλλά «οι Κυριακές», το δικό τους τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα, έκλεψε τις εντυπώσεις.

Θα θέλατε να μας συστηθείτε;

Οι ΑΝΩ ΚΑΤΩ είναι οι Νίκος Κουρουκλίδης (φωνητικά / πνευστά),  Δημήτρης  Καραντωνίου (πλήκτρα / Programming), Χάρης Καρακούλιας (κρουστά) και Κωνσταντίνος Καρεπίδης (τύμπανα).

Ποια είναι η δική σας προσέγγιση στις διασκευές με τις οποίες σας γνωρίσαμε; Το «Stray», ας πούμε, το κάνατε τελείως δικό σας.

Στο τραγούδι «Stray» των Calexico θελήσαμε να δώσουμε Ελληνικό στίχο για να το φέρουμε πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα κι έτσι έγινε το «Μη μου λες» σε στίχους Νίκου Κουρουκλίδη. Ενώ ο ταλαντούχος Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Ηλίας Καμπακάκης το μετέτρεψε με την ευρηματική του ενορχήστρωση σε ένα μοντέρνο λαϊκό τραγούδι.

Και το «Σαν σταρ του Σινεμά»;

Εκεί θελήσαμε να αναπλάσουμε με σύγχρονα στοιχεία την πρωτότυπη σύνθεση και να της προσδώσουμε έναν ανανεωμένο ρυθμό που να παραπέμπει σε ζωντάνια και ξενοιασιά.  Πάντα, βέβαια, με σεβασμό στην αρχική εκδοχή.

Το νέο σας τραγούδι έχει τίτλο «Απόψε θα Χωρίσουμε»…

Είναι ένα άκρως καλοκαιρινό up tempo τραγούδι που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, σε μουσική και στίχους του Πρόδρομου. Η ενορχήστρωση ανήκει στον Δημήτρη Καραντωνίου και η παραγωγή Mix & Mastering στους Λάμπρο Κριτσιμά και Λεωνίδα Καραδήμα (Sound Garden Studios) και κυκλοφορεί σε Digital Single από την Plus Rec.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ